Nye ferieplaner? Her kan du holde herregårdsferie på egen matrikel

Landejendommen her på Vorbjergvej 6, 8752 Østbirk kan både danne rammen om et liv tæt på naturen samt fremtidige ferier, der minder om herregårdsferier. Foto: EDC.

Drømmer du om et liv på landet, hvor der er højt til loftet og masser af ægte, dansk natur? Så har Boligsiden her fundet et udpluk af danske herregårde og landejendomme til salg, hvor du kan bo og dermed sikre dig mange fremtidige ferier i tæt forbindelse til naturen.

Mange danskere er i øjeblikket i gang med at ændre ferieplaner for den forestående sommer, efter at coronavirus har sat en stopper for ellers planlagte ture til sydens sol.

Blandt andet derfor er sommerhussalget eksploderet i den seneste tid. Men hvorfor overhovedet tage væk for at holde ferie? Er du typen, der sætter pris på den friske natur, masser af plads og nostalgiske, fysiske rammer, så kan det også være en oplagt mulighed at se på de danske herregårde og landejendomme, hvor du først og fremmest kan bo, men samtidig også nyde de landlige rammer derhjemme i årets ferieuger.

”At købe en herregård er selvfølgelig ikke noget, du bare lige gør. Men hvis du er et friluftsmenneske på boligjagt, der samtidig har hænderne godt skruet på, er der god grund til at se nærmere på de danske herregårde og landejendomme. Her kan du holde fremtidige ferier, men jo selvfølgelig først og fremmest bo tæt på naturen i mange år fremover,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Du får meget plads for pengene

Boligsiden har set på det aktuelle udvalg blandt de danske herregårde og landejendomme til salg. Og de kommer i mange former og prisklasser. Der findes alt lige fra gennemført luksus til håndværkertilbuddet.

”For de fleste af ejendommene gælder der, at du får meget plads for pengene, og roen på landet er noget, der frister mange. Men du skal selvfølgelig være opmærksom på, om der er landbrugspligt på stedet og hvilke regler, der gælder for dyrehold,” siger Birgit Daetz.

Finder du frem til den rette bolig, er der kun tilbage at lade fantasien få frit løb. Så er det tid til at realisere Morten Korch-drømmene og give plads til Tornerose-søvnen i de herskabelige gemakker.

Se 10 udvalgte herregårde til salg herunder:

Se boligen på Hedevejen 33C, 5932 Humble

Se boligen på Østergyden 3A, 5600 Faaborg

Se boligen på Vorbjergvej 6, 8752 Østbirk

Se boligen på Kongemarksvej 40, 4000 Roskilde

Se boligen på Lodskovvej 23, 5863 Ferritslev Fyn

Se boligen Sveltekrogen 3, 5854 Gislev

Se boligen på Skibelundvej 65, 8850 Bjerringbro

Se boligen på Kertemindevej 135, 5800 Nyborg

Se boligen på Hammelmosevej 21, 9700 Brønderslev

Se boligen på Reventlowsvej 55, 5600 Faaborg

Find mere om