Når Kong Vinter også lægger sig som en snedyne over dit vejnavn

Foto: Boligsiden

Det er populært at opkalde veje efter noget årstidsbestemt. Lige nu kan du for eksempel rykke ind på Vintervej, kælkebakkevej eller hvis det skal være lidt frækt, Snebollevej.

Den seneste tid har Kong Vinter indtaget Danmark med frostgrader, frosne søer, kælkemateriale og mænd og koner af sne. Og nu hvor sneen mange steder i landet er omdannet til sjap, og der ikke længere må skøjtes på mange søer, må mange danskere bruge det sidste af vinterferien indendørs.

Heldigvis har Boligsiden et katalog på mange tusinde boliger, som du kan browse rundt i, hvis du ikke gider tjekke Facebook og Instagram igen-igen. Og faktisk er der rigtig mange boliger på markedet, der kan få dig til at tænke tilbage på kælketurene tidligere på ugen.

”Vi kender alle sammen de vejnavne, der giver associationer til en særlig følelse, oplevelse eller stemning. Tænk lige på navnet Kælkebakkevej et øjeblik. Kommer der noget? Og er tankerne positive? Det er de hos mig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og fortsætter:

”Mange boligkvarterer har valgt vejnavne ud fra et tema, der kan gøre noget forskelligt for hver enkelt beboer. Det kan være, vejene er opkaldt efter fugle, blomster, kendte danskere eller årstider. Og hvad vil være mere passende lige nu end at rykke ind på Vintervej? Vi har fundet huse til salg på Vintervej i Charlottenlund og Faxe Ladeplads, der på trods af det fælles vejnavn er to vidt forskellige huse – ikke mindst prismæssigt.”

Skal det lyde koldere end Vintervej, så køb hus på Isfuglen i Randers eller Island i Egernsund.

Og skal det være koldere endnu, så forestil dig, hvad der kan ske på Snebollevej i Væggerløse…

Når du er klar til at få varmen igen

Hvis du ikke lige tænder på is og minusgrader, giver boligmarkedet dig heldigvis også muligheden for at få varmen igen. Det kan være på Forårsvej i Esbjerg eller Sommervej i Bjæverskov.

”Mange har helt sikkert en favoritårstid, en fugl de holder særligt af, en yndlingsblomst, eller en kendt dansker de beundrer meget. Et boligkøb er følelser og fornemmelser. Det kan et lækkert vejnavn være med til at fremkalde og måske endda sikre kimen til den forelskelse, der kan føre til et boligkøb?”

Find mere om