Myten om det dyre enderækkehus

Foto: Boligsiden

Vi vil gerne bo i rækkehus, men ikke nødvendigvis dele væg med naboer til begge sider. Løsningen er et enderækkehus, og de er slet ikke så dyre, som nogle måske tror, viser tal fra Boligsiden.dk.

Vi kan lide rækkehuset, fordi det er bynært og har en overskuelig have, mens det samtidig placerer os i et minisamfund, hvor fællesskabet kan vælges til og fra. Men selvom vi tiltrækkes af rækkehusmodellen, er vi ikke nødvendigvis vilde med tanken om at dele væg med naboer til begge sider. Den slags er der dog råd for, hvis du køber et enderækkehus. Her kan du få det bedste fra rækkehusverdenen, mens du samtidig kan nøjes med en enkelt tilstødende nabo. Men er det et gode, du betaler ekstra for?

Mange enderækkehuse sælges billigt

Enderækkehusene har nogle fordele, som rækkehusene, der ligger i midten af rækken, ikke har. Men overraskende nok er placeringen yderst i rækken ikke noget, du betaler ekstra for. Rent faktisk er de enderækkehuse, der er til salg, billigere end det gennemsnitlige rækkehus. Udbudspriserne for de enderækkehuse, der er til salg netop nu, ligger i gennemsnit syv procent under gennemsnittet for rækkehuse i al almindelighed. Den største rabat får du i Region Nordjylland, hvor udbudspriserne for enderækkehusene i gennemsnit ligger 13 procent lavere end gennemsnittet. Kun i Region Midtjylland koster endehusene lidt mere; udbudspriserne ligger her 10 procent højere.

”Det kan undre, at enderækkehusene ser ud til at udbydes med rabat, men i undersøgelsen her ser vi jo på et gennemsnit på landsplan og for regionerne. Det kan derfor sagtens være, at forholdet er anderledes, hvis man udelukkende ser på en enkelt adresse og sammenholder enderækkehusene med dem i midten. Samtidig er der mange andre faktorer, der påvirker prisen, og her kan den enkelte boligs stand og byggeår fx veje tungt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Der er i øjeblikket 255 enderækkehuse til salg på Boligsiden.dk. Dermed er 12 procent af de udbudte rækkehuse enderækkehuse.

Find mere om