Miniferie i Danmark? Her er 10 af landets mindste sommerhuse

Foto: Boligsiden

Hvem siger, at et sommerhus skal være stort for at få en pragtfuld ferie? Boligsiden har her lavet en liste over 10 af de mindste sommerhuse på det danske boligmarked, hvor der er plads til storslået sommerhygge.

De danske sommerhuse er igennem de seneste år blevet en attraktiv ferieform, og således satte salget af netop denne boligtype rekord i 2019 med over 10.000 solgte af slagsen.

Hensynet til klimaet og en dansk sommer, der har vist sig fra sin bedste side, har fået mange danskere til at vende tilbage til den klassiske ferieform, hvor hygge, fællesskab og det simple liv er i højsædet.

Netop enkeltheden er et af de træk, som går igen i de 10 udvalgte sommerhuse, som Boligsiden her har samlet. For det er en opgørelse over Danmarks mindste sommerhuse, der rummer mellem 6 og 24 kvadratmeter.

”Ferie handler for mange om at være ude i naturen, og det har man mulighed for i disse sommerhuse. Mange af dem ligger utroligt naturskønt, og selvom boligarealet er begrænset, er det i de fleste tilfælde stadig mere, end hvad de fleste hotelværelser kan byde på,” fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

LÆS OGSÅ: Danskerne vil hellere købe sommerhus end ordinær bolig med andre

Åbenlyse fordele ved minihuset

Der er med andre ord stadig god mulighed for at samles om brætspil, et godt måltid mad og hygge i haven, selvom sommerhuset er lille. Men der er samtidig en anden helt åbenlys fordel ved de mindre sommerboliger.

”Et sommerhus er for mange en investering i bolig nummer to. Og for de fleste er rådighedsbeløbet derfor heller ikke så stort som ved bolig nummer et. Så en af de klare fordele ved de små sommerhuse er selvfølgelig, at prisen ganske enkelt er lavere,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Samtidig ligger mange af disse små sommerhuse tæt ved vandet eller skoven, og man får dermed naturen på helt tæt hold. Derudover er det jo de færreste, der gider bruge sin ferie på rengøring, og set i den optik, er det jo en fordel, at antallet af boligkvadratmeter er begrænset.”

Se listen med 10 af Danmarks mindste sommerhuse her: (Boligerne er ikke længere til salg!)

Find mere om