Mere end hver anden villa står til salg i 200 dage eller mere

57 pct. af alle udbudte villaer står til salg i 200 dage eller mere. I en række kommuner er andelen helt oppe på otte ud af ti udbudte villaer. Det viser friske tal fra www.boligsiden.dk.

Konkurrencen om købernes gunst er benhård på boligmarkedet. Det kommer blandt andet til udtryk i lange liggetider, og i dag er 57 pct. af alle danske villasælgere ramt af en liggetid på 200 dage eller derover. Det svarer til, at 13.200 af de knap 23.400 villaer, der for tiden er til salg har stået til salg i næsten syv måneder eller endnu længere tid. Det viser en ny opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk.

Zoomer man ind på de enkelte kommuner, viser Boligsidens tal, at der er stor forskel rundt omkring i landet.

80 % i fire kommuner

”I kommunerne Læsø, Lemvig, Fanø og Lolland er det snarere otte ud af ti villaer, som har stået til salg i 200 dage eller mere. For de villaejere, der her er i markedet for at sælge boligen, gælder det altså om at væbne sig med en stor portion tålmodighed – alternativt må man gnave en ordentlig bid af udbudsprisen for at komme foran konkurrenterne”, fastslår Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Det er især i de jyske kommuner og i de syd- og vestsjællandske kommuner, villasælgerne plages af lange liggetider. I København og omegn samt i Nordsjælland er der således blot én kommune, hvor mere end halvdelen af villaerne har stået til salg i 200 dag eller længere; det er Gribskov.

Alle kommuner ramt i Vest- og Sydsjælland

”Ser man på Vest- og Sydsjælland, er det – som den eneste af de 11 landsdele – samtlige kommuner, hvor andelen af villaer med liggetider på over 200 dage er højere end landsgennemsnittet på 57 pct. Og her det værst i – som nævnt – Lolland (78 pct.) og Guldborgsund (71 pct.)”, siger Birgit Daetz.

På landsplan er andelen af villaer med en liggetid på mere end 200 dage højere end landsgennemsnittet i 57 af de 98 kommuner.

Så stor en andel af villaerne har stået til salg i mere end 200 dage

LandsdelPct. af villaer med liggetid på 200 dage eller mere
Bornholm64 pct.
København by31 pct.
Københavns omegn34 pct.
Nordsjælland43 pct.
Østjylland54 pct.
Vestjylland60 pct.
Nordjylland60 pct.
Østsjælland43 pct.
Vest- og Sydsjælland65 pct.
Fyn58 pct.
Sydjylland61 pct.

Kilde: Boligsiden.dk

Find mere om