Markant fald i udbuddet af sommerhuse

Foto: Boligsiden.

Der er langt færre sommerhuse til salg i Region Hovedstaden, end der var på samme tidspunkt sidste år, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk. Årsagen er en øget interesse for ferieboliger.

Er du på jagt efter et sommerhus i Region Hovedstaden, skal du indstille dig på, at der er blevet færre at vælge imellem. Siden samme tidspunkt sidste år er udbuddet i regionen faldet 14,6 procent. Til sammenligning er det tilsvarende tal for hele landet -6,7 procent.

Med et aktuelt udbud på omkring 1.200 sommerhuse på markedet i Region Hovedstaden, der blandt andet inkluderer populære sommerhuskommuner som Frederikssund, Halsnæs og Gribskov, ligger antallet på samme niveau som for en måned siden. Og det er en smule usædvanligt.

Flere vil have sommerhus

Normalt sker der et dyk i udbuddet på den anden side af sommeren, men det er ikke sket i samme grad i år. Og henover den seneste måned er det ligefrem status quo.

”Årsagen er, at sommerhussalget har fået et mærkbart løft i år – både af egen kraft, men også politisk med nye fordelagtige låneregler. Det giver anledning til en generelt øget interesse. Det gjorde både, at udbuddet i sommer aldrig nåede samme højder som sidste år, og at det måske heller ikke daler i samme grad, fordi handlen fortsætter ind i de kolde måneder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udbud pr. 1. oktober 2017 – sommerhuse:

RegionAntal udbudteÆndring ift. seneste månedÆndring ift. seneste år
Hele landet11.442-0,1 %-6,7 %
Hovedstaden1.2020,0 %-14,6 %
Midtjylland2.756-0,1 %-3,3 %
Nordjylland2.7280,0 %-3,3 %
Sjælland2.646-0,2 %-6,1 %
Syddanmark2.110-0,2 %-10,7 %
Find mere om