Markant fald i huse udbudt til salg

Foto: Boligsiden

Det seneste halve år er der blevet sat betydelig færre villaer og fritidshuse til salg sammenlignet med tidligere år. I år alene har der været et fald på 25 pct. fremgår det af www.boligsiden.dk.

Boligejerne er mere tilbageholdende med at sætte villaen og fritidshuset til salg. Ifølge en opgørelse fra Danmarks mest besøgte boligportal www.boligsiden.dk er antallet af såvel fritidshuse som villaer, der sættes til salg på det laveste niveau i tre år.

De seneste seks måneder har niveauet for nye boliger, der er blevet sat til salg, ligget under 10 pct. af niveauet fra tidligere år, og alene i 2012 har der været et fald på 25 pct. i antal nye boliger sat til salg.

Venter på bedre tider

”I forbindelse med at boligpriserne er faldet, er der flere, der har udskudt salget af deres villa. Der er også færre, der sætter deres fritidshus til salg,” nævner Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

I starten af 2011 blev der udbudt rekordmange boliger til salg. Fra februar 2011 til august 2011 steg det samlede antal boliger til salg med 14.000. Det har fået flere potentielle boligsælgere til at udskyde deres bolighandel. Antal nyudbudte boliger er faldet markant siden og ligger nu på det laveste niveau sammenlignet med tilsvarende perioder i de seneste år, viser opgørelsen fra www.boligsiden.dk.

4-5.000 færre villaer til salg

”Det samlede antal villaer udbudt til salg er faldet med 4-5.000 villaer de seneste måneder. På fritidshusområdet er det samlede udbud faldet med 12 pct. det seneste halve år. Så meget tyder på, at mange potentielle sælgere har holdt deres bolig tilbage og venter på stigende priser,” slutter Birgit Daetz.