Luksussommerhuset er for de få

sommerhus

Foto: Boligsiden

De fleste går efter traditionelle træsommerhuse eller en ødegård væk fra det hele. Men en lille, sluttet skare drømmer om spa, ekstravagante udsigter og fuldt udstyret køkken.

Når de fleste sommerhuskøbere går på sommerhusjagt, kigger de i traditionelle sommerhusområder, hvor mindre træsommerhuse præger landskabet. Her er der gamle træmøbler, små køkkener og en hyggelig stemning der emmer af røget makrel hentet på havnen, friskbagt rugbrød og purløg. Her er stangtennis og gynger og det hele.

For de fleste er det lykken, afslører en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk. Men 13 procent af de adspurgte gider ikke den landlige idyl. De vil holde sommerferie i deres eget luksusparadis, hvor espressomaskinen spytter lækkerier ud, hvor man kan synke ned i designermøbler i stuen, og hvor man kan forkæle sig selv i sit eget spabad, uden at skulle dele med andre i det nærmeste badeland – der forhåbentlig ligger langt væk.

Undersøgelsen viser, at 56 procent ville købe et traditionelt sommerhus, 24 procent ville gå efter en ødegård, og kun 13 procent drømmer om luksussommerhuset. Endnu færre, nemlig 5 procent, ønsker sig et sommerhus dedikeret børnene tæt på et vand- eller sommerland.

”Der kan være flere grunde til, at man ønsker sig et luksussommerhus. Det kan være fordi, man lever et helt ”normalt” liv til daglig og ønsker sig et luksuseksil, hvor man for alvor kan forkæle sig selv, når man har fri. Men lever man luksuriøst til daglig, ønsker man nok at fortsætte sin livsstil, selvom man er på ferie”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Luksus koster

En ting er at drømme om et luksussommerhus; en anden ting er at betale for det. For luksuselementet kommer med en pris.

”Der skal et par millioner på bordet, før man kan begynde at finde noget, der rigtig vil please den kræsne køber. Og der skal nok også mere end to millioner på bordet, hvis vi nu skal være ærlige – det er nok nærmere fra fem millioner og opefter”, siger Birgit Daetz.

Noget af det, der først og fremmest koster er placering tæt på kysten. Sommerhuset under 100 meter fra kysten koster 15.000 kroner mere pr. kvadratmeter end sommerhuset, der ligger 500 meter væk.

Et andet parameter, der gør luksussommerhuset ekstra dyrt, er en beliggenhed i nogle af de mest populære sommerhusområder. I Skagen, Blåvand, Billund og Tisvilde kan du slet ikke få sommerhuse for under en million, og vil du op i luksusklassen skal der markant mere på bordet. Vil du have luksus til en billigere pris, skal du ud i nogle andre områder.

Og så siger det sig selv, at en ejendom i gode materialer, der enten er ny eller er nyrenoveret, koster. Et nyt, fuldt udstyret køkken  og et bad med spa og evt. sauna har en pris. Så begynd at spare op allerede nu, eller skru lidt ned for forventningerne, og tag til takke med en lidt mindre kostbar udgave af din luksusdrøm.

Find mere om