Leder du efter en studiebolig? Her er 10 egnede ejerlejligheder

ENGANGSFOTO

Lejligheden her på Silkeborgvej 178, 3.MF, 8000 Aarhus C er et oplagt valg som en studiebolig. Foto: Danbolig.

Der er ekstra stor efterspørgsel på studieboliger i år, hvor optaget af nye studerende på landets videregående uddannelser har sat rekord. Boligsiden har derfor her samlet 10 ejerlejligheder til salg, som egner sig som studieboliger.

I kølvandet på coronakrisen har talrige unge danskere ikke haft mulighed for at rejse udenlands under deres sabbatår, og i stedet er et rekordhøjt antal af de unge i stedet søgt direkte ind på deres videregående uddannelse.

Det skaber samtidig ekstra stor efterspørgsel på studieboliger. Og tilhører du gruppen af håbefulde unge, der fortsat er på jagt efter et nyt sted at bo, og er du samtidig på udkig efter en ejerbolig, så giver Boligsiden her en hjælpende hånd.

Få til salg under én million kroner

Generelt skal man dog forberede sig på, at man som studerende ikke kommer billigt til sagerne.

”I København og Aarhus er der i øjeblikket kun 16 ejerlejligheder til salg, som koster under én million kroner. København er så godt som lukket land, når vi søger i det prisleje. Det ser lidt bedre ud i Aarhus, og tager vi Aalborg og Odense kommuner med, stiger udvalget til 72 lejligheder. Men det er generelt en god ide at have lidt på opsparingskontoen, hvis man er på udkig efter en ejerlejlighed som studiebolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Lave renter kan gøre drømmen til virkelighed

De høje priser betyder dog ikke, at det er helt umuligt at få finansieringen på plads. I forhold til de månedlige udgifter, kan man i mange tilfælde sidde for det samme, som hvis man lejer en lejlighed.

”Renteniveauet er fortsat meget lavt, og derfor kan det i nogle tilfælde lade sig at gøre at have nogenlunde samme udgifter ved at købe sin egen lejlighed frem for at leje,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Køber du en ejerlejlighed, sikrer det dig en stabil boligsituation under hele din studietid. Og helt overordnet anbefaler vi altid, at du skal købe en ejerbolig, fordi du har brug for et sted at bo, men nogle får oveni købet den bonus, at de når de sælger den igen kan tjene på den og få et godt økonomisk afsæt, når de skal videre til en større ejerbolig.”

Under alle omstændigheder er det en god ide at tage en snak med sin bank om, hvad der reelt kan lade sig at gøre. Og til at begynde med, kan du finde inspiration til dit måske kommende hjem lige her på Boligsiden.