Landets dyreste andelsbolig koster 5,5 mio. kr. – plus 10.000 kroner om måneden

Foto: Boligsiden.

11 andelsboliger til salg på www.boligsiden.dk koster over 3 mio. kr. i indskud. 10 af disse ligger i hovedstaden – én i Aarhus.

Nok har andelsboligmarkedet ry for at være relativt overkommeligt for de fleste danskere, men også her finder man boliger, der kræver en mangemillionærs bankkonto. Et hurtigt kig på www.boligsiden.dk viser, at den dyreste andelsbolig, der er til salg netop nu, koster 5½ mio. kr.

Derudover skal man slippe godt og vel 10.000 kroner hver måned i boligafgift samt 1.500 kroner til varme og så videre. For de penge får man til gengæld en 270 kvadratmeter stor herskabslejlighed på Østerbrogade i København.

Prisen fortæller ikke, om købet er godt

”Nu kan man ikke sammenligne ejerboliger med andelsboliger, for andelsbevisets pris – i dette tilfælde de 5½ mio. kr. – fortæller intet om, hvordan andelsforeningen har prioriteret sin økonomi. Derfor skal man i hvert enkelt tilfælde – når man handler andelsbolig – ind at grave i foreningens nøgletal for at få overblik over, om foreningen har en sund økonomi, eller det modsatte er tilfældet”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

2.800 har klikket på boligen

Men attraktiv er den, og i de fem måneder, den har stået til salg på www.boligsiden.dk, har knap 2.800 brugere klikket sig videre til mæglerens præsentation – en ganske pæn andel.

Fik du læst: Andelsboliger har bedre energitilstand end ejerlejligheder

I alt er der 11 andelsboliger til salg, som koster over 3 mio. kr. i indskud. Heraf ligger de syv i Københavns Kommune, to i Frederiksberg, en i Charlottenlund og en i Aarhus.

Find mere om