Kreative ejendomsmæglere: Køb bolig i Vestsjællands Provence eller på Københavns Manhattan

Der er koldt i Cold Hawaii. Alligevel bruger ejendomsmæglerne det ofte til at brande Klitmøller, når de får boliger til salg. Foto: Wikimedia Commons

Du ved, at Klitmøller bliver kaldt for Cold Hawaii, men ved du også, at Ørestad skulle være Københavns Manhattan? Se 10 eksempler på ejendomsmæglere, der ikke holder sig tilbage med de farverige beskrivelser af det område, de opererer i.

Du har nok mange gange siddet og læst en salgsopstilling og tænkt, at ejendomsmægleren enten kan kaste meget langt, eller at han måske er lige lovlig kreativ i sin beskrivelse af boligens beliggenhed. For det er ikke kun stenkast, ejendomsmæglerne er opfindsomme med. De vil også meget gerne sammenligne de områder, de opererer i med attraktive byer og steder ude i Verden.

Allermest kendt er vel efterhånden Cold Hawaii, som Klitmøller i Thy kaldes, men har du nogensinde hørt om Lautrup-området i Ballerup? Og har du i så fald hørt det omtalt som Danmarks Silicon Valley? Sikkert kun hvis du bor i Ballerup, eller hvis du har været forbi ejendomstorvet.dk.

”Ejendomsmæglerens opgave er at sælge en bolig, og derfor sker det indimellem, at en beliggenhed eller et område kan blive beskrevet meget farverigt. Men jeg kan egentlig meget gode lide Danmarks Silicon Valley. Det er kreativt og gør mig nysgerrig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Herunder kan du se 10 aktuelle eksempler på sammenligninger, som vi på Boligsiden synes er sjove og kreative. Birgit Daetz har en klar favorit.

”Jeg er særligt glad for Vestsjællands Provence. Det har et godt schwung over sig. Om Provence og Kalundborg så overhovedet minder om hinanden, vil jeg lade andre være dommer over. Men smag lige på det. Du kan næsten smage Provence-krydderiet fra urtehylden i skabet på tungen. Det lyder bare godt.”

10 kreative stednavne fra ejendomsmæglerne:

Kalundborg er Vestsjællands Provence

Det var i et interview med Sjællandske Medier i marts i år, at homes ejendomsmægler Iben C. Nielsen kaldte Kalundborg for Vestsjællands Provence. Det skete på baggrund af en stigning i antallet af sommerhushandler i kommunen.

”Vi kan ikke få hænderne ned i Vestsjællands Provence,” sagde hun og begrundede sammenligningen:

”Vores område er særdeles attraktivt, da vi har Danmarks tre største vingårde, den anmelderroste gourmetrestaurant Naes, der ligger i første række til Kalundborg Fjord, 18 hullers golfbane og så er Røsnæs lige blevet kåret til at komme med i Danmarks Naturkanon.”

Enghave Brygge er et Lille Venedig

Lokalboligs projektsalgslejligheder i ”The Residence CPH” på Enghave Brygge er helt nye flotte boliger, der bliver beskrevet som et Lille Venedig. Intet mindre. Her er et udsnit fra salgsopstillingen for en lejlighed på Linus Paulings Vej:

”Et ’lille Venedig’ i Københavns Havn med lejligheder der har udsigt til havnen og de nyanlagte kanaler. Kanalerne er inspireret af Europas hovedstæder med boligkarréer placeret på boligøer ved vandet.”

Klitmøller: Cold Hawaii

Det måske allermest kendte ”øgenavn” til et område har Klitmøller i Thy, der er brandet som et Surfers Paradise. Et koldt Paradise vel at mærke. Mine damer og herrer, Cold Hawaii:

”Klitmøller er et hyggeligt gammelt fiskersamfund, hvor fiskerne fortsat lander med de små både på stranden. Der er gode indkøbsmuligheder og spisesteder, og så er Klitmøller kendt for Nordeuropas bedste surfermuligheder ’Cold Hawaii’, som gør byen attraktiv for turisterne.”

Aalborg: Nordens Paris

For os der har boet i Aalborg, kommer det ikke som den store overraskelse, at man kan finde på at kalde Aalborg for Nordens Paris. For jer der ikke har boet der, så er det sådan, man ser på sin by, når man kommer fra Aalborg, fordi så synes man bare, Dobbelt A er for fed.

Og ja: Aalborg bliver kaldt Nordens Paris i en hel række salgsopstillinger. Her er et eksempel fra en Nybolig-mægler:

”Der er ikke en finger at sætte på denne placering, specielt ikke hvis du er bymenneske med stort B. Christiansgade ligger nemlig lige i hjertet af ’Nordens Paris’; på grænsen til hele Teaterkvarteret, Budolfi Plads og alle gågadens fristelser!”

Lautrup-området i Ballerup er Danmarks Silicon Valley

Hjemmesiden ejendomsmægler.nu har taget kælenavnet Danmarks Silicon Valley til sig. De skriver sådan her om Lautrup-området i Ballerup:

”Der er store erhvervsparker i Ballerup, som har store firmaer som bl.a. Novo Nordisk, Bosch, William Demant og chokoladefabrikken Toms. Samtidig har adskillige IT-virksomheder valgt at slå sig ned i Lautrupgård, som nu går under navnet Danmarks Silicon Valley.”

Sluseholmen er Københavns Amsterdam

Den lokale ejendomsmægler fra minbolighandel.dk vil gerne tale beliggenheden i Sydhavnen op. De sammenligner Sluseholmen med både Amsterdam og Venedig. Se bare her:

”Sluseholmen har mange navne som Københavns Amsterdam eller Venedig, fordi man finder boliger, hvor fundamentet går helt ned til vandet, og man kan sidde på sin egen badebro og dyppe tæerne.”

Ravneholm Skov i Holte: Det danske Schweiz

I salgsopstillingen for en ejerlejlighed i Søllerød Park i Holte trækker Danbolig her en særlig sammenligning ned over Ravneholm Skov i nærheden. Det danske Schweiz. Om man også her dypper brød i flydende Gruyere melder historien ikke noget om.

Ørestad er Københavns Manhattan

Er det logisk at sammenligne Ørestad med Manhattan? Ja, vil Nybolig-mægleren, der søger en køber til en ejerlejlighed på Robert Jacobsensvej, mene.

“Mod øst inviteres morgensolen ind gennem den franske altan, og mod vest har I en fantastisk altan med god plads til bløde loungemøbler og udsigt over Københavns Manhattan.”

Kragenæs-området ligger midt i Ravnsby Bakker, der kaldes De lollandske alper

De lollandske alper er et udtryk, man bruger om Ravnsby Bakker på Lolland. Denne helårsgrund i Kragenæs-området bliver da også ”solgt” på denne sammenligning. Og ja, det dufter da lidt af Toblerone og Ricola.

”Kragenæs-området er et fantastisk naturområde midt i ’De lollandske alper’ og med et smukt vue over smålandshavet.”

Det skønne bakkelandskab, der omgiver Faaborg: De sydfynske alper

Om det er beboerne på Lolland eller Fyn, der har fundet på sammenligningen med Alperne først, kan vi ikke sige på stående fod. Vi kan bare sige, at sammenligningen med de høje bjergpas er populær flere steder i Danmark. Her er det et sommerhus i nærheden af Faaborg, der får en jodlen med på vejen.

”De naturskønne sydfynske alper er også tæt på med skøn naturlegeplads til de mindste samt smukt beliggende golfbane.”

Find mere om