Købere slipper for solotango: Nu byder flere sommerhussælgere op til dans

Antallet af nye sommerhussælgere var i sidste uge tæt på dobbelt så højt som gennemsnittet for samme uge i de seneste fem år. Samtidig stiger salget fortsat. Det viser Boligsidens ugerapport for uge 25.

Der skal som bekendt to til en tango – det gælder i høj grad også på boligmarkedet. For at der kan være en køber, skal der også være en sælger. Og mens en hel del købere har haft meget få potentielle dansepartnere under coronakrisen, vokser udvalget nu og øger sandsynligheden for endnu mere tango.

Boligsidens nyeste ugeupdate for udviklingen på boligmarkedet i sidste uge (uge 25) viser i hvert fald, at sommerhussælgerne nu også har fået kridtet danseskoene. I den forgangne uge kom der 592 nye sommerhuse til salg, og det er tæt på en fordobling i forhold til gennemsnittet for uge 25 i perioden 2015 til 2019.

”Der har længe været mangel på sommerhuse på markedet, fordi sælgerne holdt igen i starten af coronakrisen. De seneste uger er den tendens vendt på hovedet. Nu melder sælgerne sig i stor stil igen på markedet, da der er godt gang i salget, og fordi det lave udbud også fører til, at nedslaget bliver mindre. Det gør det attraktivt at sælge,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Og det er der mange af de her sælgere, der får. Solgt altså. I sidste uge blev der solgt mere end 600 sommerhuse. Det er en stigning i forhold til tidligere år på 167 procent.

Flere salg af villaer og ejerlejligheder

Det er imidlertid ikke kun på sommerhusmarkedet, det går godt. Der er også stor aktivitet på markederne for villaer og ejerlejligheder. I sidste uge blev der således solgt henholdsvis 39 og 15 procent mere end i den tilsvarende uge de foregående år.

”Handlen med ejerlejligheder har rettet sig de seneste uger, efter salget faldt meget kort efter nedlukningen af Danmark. Nu er der igen godt gang i salget, og sælgerne kom i sidste uge også til i et omfang, der minder om normalen, selv om der stadig er lidt færre, der vil sælge end tidligere,” påpeger Birgit Daetz og siger om husmarkedet:

”Salget af huse er gået lidt under radaren i de seneste uger, fordi der har været så massivt et fokus på, at der er mange danskere, der køber sommerhuse. Sandheden er, at de seneste ugers villasalg har overhalet tiden lige før coronakrisen. Dengang var det rigtig flotte handelstal, og nu her cirka fire måneder senere går det endnu bedre.”

De mange bolighandler har ført til, at det samlede udbud har nået det laveste niveau i år. I sidste uge faldt udbuddet af boliger til cirka 53.000. Det er omtrent 10.000 færre boliger end i samme uge sidste år.

Find mere om