Køb en mindre bil og få råd til sommerhus

sommerhus

Foto: Boligsiden.

Drop drømmen om BMW’en og køb i stedet en Folkevogn. Så bliver der også råd til sommerhus. www.boligsiden.dk har undersøgt hvor mange sommerhuse, man kan vælge imellem, hvis man køber en VW Up! i stedet for en BMW520i.

De fleste – i hvert fald mænd – har før eller siden drømt om at eje en luksusbil fra en af de store tyske bilfabrikanter. Og for de fleste bliver det også ved drømmen, for priserne starter omkring den halve million, og så kan man få to-tre andre biler for samme penge. Hvis man da har råd.

Og er der råd, kan man også overveje at skrotte, ikke bilen, men tanken om den dyre bil og i stedet købe en mindre og samtidig få råd til sommerhus. Boligsiden.dk har lavet et lille regnestykke med prisforskellen på en BMW520i og en VW Up! Og set på, hvor mange sommerhuse man kan vælge imellem, som holder en pris inden for forskellen på de to biler.

Mens BMW’en koster 599.000 kroner, kan man få den lille Up! For knap 140.000 kroner – en prisforskel på næsten 460.000.

350 fritidshuse at vælge imellem

”På landsplan er der netop nu godt 350 fritidshuse til salg, som kan fås inden for en ramme på 460.000 kroner. Så kan man klemme familien ind i den lille Folkevogn, kan man oven i hatten få en fritidsbolig til familien, hvis man fravælger luksusbilen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Nu lyder 460.000 kroner for et fritidshus måske ikke vildt, men der behøver langt fra at være tale om et skur på en græsmark med muldvarpeskud.

Få mere end 100 m2 for under ½ million

Flere steder får man over 80 kvm fritidshus – som er den gennemsnitlige størrelse for et godt dansk fritidshus – for beløbet. To steder i Vestjylland samt på Langeland kan man endda få mere end 100 kvm, hvis man vælger den billige bil.

Så store er fritidshusene i gennemsnit, når kontantudbudsprisen ikke må være over 460.000 kroner.

I alt er der cirka 350 sommerfritidshuse at vælge imellem, hvis man tager prisforskellen på en BMW3201 og en 4-dørs VW UP! med automatgear.