Køb dig ind i byens grønneste oaser

Foto: Boligsiden

Storbyerne vrimler med grønne gårdmiljøer, og du kan få din egen bid af herlighederne ved at købe en lejlighed i en af fine oaser. Boligsiden.dk har fundet fem flotte gårdmiljøer.

Midt i storbyens brummen og summen er der grønne oaser, hvor du kan få græs mellem tæerne og synke ned i en lænestol under et af de store træer. Her kan du grille, ungerne kan lege, og du er beskyttet mod den værste trafikstøj, når du begraver dig i avisen eller en god bog.

Som med alle andre udesysler stilles de snart i bero på grund af vinterens komme, men køber du en lejlighed med et godt gårdmiljø, kan du glæde dig til alle de timer med sol på næsen, du kan få i din gård til næste år.

Ejerlejligheder med et gårdmiljø, der er værd at nævne i boligannoncen, har udbudspriser, der ligger 22 procent højere end gennemsnittet på landsplan, men udbudsprisen for de gode gårdmiljøer stiger med hele 39 procent i Region Midtjylland. Det svarer til, at udbudsprisen stiger med 633.000 kroner i Region Midtjylland, hvis en 80 kvadratmeter stor lejlighed har et godt gårdmiljø. I Region Hovedstaden ligger udbudspriserne dog kun fem procent højere for lejlighederne med de interessante gårdmiljøer.

”Priserne er så høje i forvejen i Hovedstaden, så der skal mere til end et godt gårdmiljø, før prisen eksploderer. Men en stigning på fem procent i Region Hovedstaden svarer til, at en lejlighed på 80 kvadratmeter udbydes for knap 140.000 kroner ekstra, så det er alligevel ikke småpenge, det handler om”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Fem flotte gårdmiljøer

Arkonagade 13, 4. tv. 1726 København V

Store, flotte træer pryder gårdmiljøet her, hvor du kan finde på solrige pladser og skyggefulde kroge. Her får du græs under poterne, og der er både borde og bænke, du kan spise ved, en legeplads til de små og en afskærmet boldbane til de større. Udbudspris: 4.395.000 kr.

Volden 14, st. 8800 Viborg 

Her kan du træde ud af hoveddøren og direkte ud i det stemningsfulde gårdmiljø med græs, siddepladser og en stor vandskulptur. Her er flere solrige terrasser med grillfaciliteter rundt om bygningen. Udbudspris: 1.345.000 kr.

Adilsvej 11, 4. th., 2000 Frederiksberg 

Græs, buske og træer danner rammen om denne oase, hvor du altid har noget pænt at kigge ud på fra din 4. sals lejlighed. Udbudspris: 1.995.000 kr.

Montanagade 47, 1., 8000 Aarhus C

Der følger et super hyggeligt gårdmiljø med have og blomster med til lejligheden her. Find en solrig plet og slå dig ned sommeren over. Udbudspris: 1.635.000 kr.

Østbanegade 111, 2. th., 2100 København Ø

Til lejligheden her hører et hyggeligt gårdmiljø med fælles udekøkken og urtehave. slip din indre kok løs under parasollen i det udendørs køkken. Udbudspris: 4.695.000 kr.

Find mere om