Klar til at nyde seniorlivet sammen med andre: Her kan du bo i oldekolle

Boligen her på Assensvej 298, 5642 Millinge er en af de aktuelle boliger til salg, hvor muligheden for at lave et oldekolle nævnes i salgsopstillingen. Foto: Ejendomsmægler Bernd Mittelsdorf.

Når seniorårene skal nydes, foretrækker flere danskere at bo sammen med andre i lignende situation. Det har gjort seniorbofællesskaberne populære, og på Boligsiden er der flere boliger til salg, hvor ejendomsmæglerne har fremhævet muligheden for at lave et ”oldekolle”. Se dem her.

Virker tanken om et seniorliv i egen lejlighed – men med flere andre i samme aldersgruppe som dig selv lige ved siden af tillokkende, så læs med her.

De såkaldte seniorbofællesskaber er populære, og ventelisterne til flere af dem vokser og vokser. Men hvis du er klar til at træffe beslutningen om at flytte i et ”oldekolle” i tide, og har du mod på selv at gøre en indsats for at skabe de fysiske rammer, er der også mulighed for dette.

Netop nu er der fire boliger til salg på Boligsiden, hvor ejendomsmægleren har fremhævet muligheden for at udnytte pladsen i boligen til et reelt oldekolle. Det kan være sammen med venner, du allerede kender, eller det kan være sammen med helt nye mennesker, som drømmer om det samme som dig.

Det drejer sig blandt andet om boligen her på Kettingevej i Kettinge. Boligen har tidligere fungeret som brugsforening og byder på hele 770 kvadratmeter. Det giver mulighed for at bruge stedet til mange forskellige ting – blandt andet et oldekolle.

Find sammen med ligesindede

Det kræver en del arbejde at starte sit eget bofællesskab. Men til gengæld får du mulighed for at sætte dit helt eget præg på omgivelserne såvel som retningslinjerne for fællesskabet.

Der er flere steder, I kan søge inspiration og gode råd, hvis I ønsker at starte et bofællesskab. Det gælder blandt andet her hos Videncentret Bolius eller her hos Realdania.

Men overordnet handler det i første omgang om, at du finder sammen med ligesindede, der deler din begejstring og glæde ved tanken om at bo sammen med andre i seniorårene. I kan nedsætte en arbejdsgruppe og få diskuteret retningslinjer og kommende regler for bofællesskabet, ligesom I selvfølgelig også skal finde stedet, hvor I vil indrette jeres kommende oldekolle.

I øjeblikket er der for eksempel mulighed for at købe og omdanne Solbjerggaard i Millinge på Sydfyn – tæt på Faaborg. Her får I ren idyl i form af en historisk gård med bindingsværk og stråtag, der rummer 268 kvadratmeter fordelt på otte værelser.

Og nu hvor vi er ved den stråtækte idyl på Fyn, er der også mulighed for at indrette et lidt mindre bofællesskab her på Bøgebjerglund 17 i Vissenbjerg, som byder på 233 kvadratmeter og to fritliggende enfamilieshuse.

Flyt i tide

Lyder livet i et oldekolle som noget for dig, er et af de gode råd også, at du finder et fællesskab og flytter i tide.

At starte et bofællesskab op og at bo i et fællesskab kræver nemlig, at alle parter bidrager. Det gælder både i forhold til de praktiske opgaver som for eksempel at få klippet hækken, arrangeret og lavet de fælles måltider, såvel som at lære nye mennesker at kende og at få etableret et godt og hyggeligt fællesskab.

Skal det være nu, de fysiske rammer skal findes, er der også denne mulighed på Kølstrupvej 41 i Munkebo.

Her får du en landejendom på 367 kvadratmeter, som byder på hele 11 værelser. Her er der mulighed for både plads og masser af natur, ligesom der følger et maskinhus/lade med på 178 kvadratmeter.

Er du interesseret i at starte et bofællesskab, men fandt du ikke den bolig, du søger her, kan du fortsætte din søgning her blandt boliger til salg på Boligsiden, hvor muligheden for oldekolle ikke er direkte nævnt, men som er boliger, der er egnet som flerfamilieshuse.

Måske finder du de perfekte rammer til et kommende oldekolle, så du kan begynde din nye boligrejse i 2022.