Jul på slottet: Se 10 palæer med plads til både familie og drillenisser

Drømmer du om at have plads til det helt store juletræ? Og at have rum til at hele familien kan være samlet til jul i herskabelige omgivelser? Så kig med her. Boligsiden har samlet 10 udbudte palæer, hvor du er garanteret rigeligt med plads til alt og alle.

”Det’ sørme, det’ sandt, december! Den dejligste måned i nissernes land….”

Mange vil kunne genkende indledningen til denne julesang, som nisserne Magnum, Fimpe og Trisse sang i julekalenderen ’Jul på Slottet’. Og hvem kan ikke også huske prinsesse Miamaja og den flotte prins Valentin?

Har du ligesom flere af os skønne minder fra netop denne julekalender, kan det være, at du også et sted inderst inde drømmer om at holde jul på slottet. Et sted, hvor der er plads til alle – både nisser og mennesker, og hvor der helst skal ligge et drys hvidt sne i december måned.

”Det sidste kan vi ikke garantere. Men er du bedre stillet end den ruinerede konge fra ‘Jul på Slottet’, er der mulighed for at erhverve sig slotslignende omgivelser, hvor du sammen med din familie kan tilbringe i hvert fald julen 2020 og dermed ikke skal bekymre dig om at få plads til det store juletræ,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Plads til nisser på loftet

Boligsiden har fundet 10 palæer og fine herregårde, som på hver sin vis kan leve op til de herskabelige omgivelser, der ofte præsenteres i julekalenderne.

De ligger spredt rundt i landet, og flere af ejendommene rummer foruden plads også på særlige historier.

For eksempel palæet på Bellvuevej 7 i Præstø. Da det blev opført i 1832 var det en tro kopi af Liselund Slot, som lå lidt længere syd på. Siden er ejendommen blevet udvidet flere gange.

På grund af forfald blev stedet i 90´erne kaldt for ’spøgelsesslottet’. Efterfølgende har det dog fået en tur med en overordentlig kærlig hånd. Så mon ikke glade nisser for længst har fået drevet eventuelle spøgelser på flugt?

Eller hvad med godset Gyldensteen i Bogense, der blev opført helt tilbage i 1640, og som minder om et vaskeægte slot. Her er der med garanti også plads til en drillenisse eller to på loftet.

Kig med indenfor og bliv inspireret til, hvor du kan fejre jul på slottet.

Find mere om