Historisk mange villaer til under 1 million kroner

Murermestervilla

Foto: Boligsiden

Har du en million på hånden, har du flere huse at vælge imellem end nogensinde, viser tal fra Boligsiden.dk

Antallet af villaer og rækkehuse til under 1 million kroner har været støt stigende over årene. Antallet er indtil videre kulmineret i juni måned i år, hvor markedet rystede små 200 ekstra huse til under 1 million ud af ærmet

”Siden vi begyndte at måle i januar 2009, har der ikke været så mange huse til under 1 million kroner på markedet. Og det skydes ikke, at udbuddet er historisk højt – det har været langt højere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I maj i år var der udbudt 11.391 villaer og rækkehuse til salg til under 1 million kroner, og i juni måned var der 11.572; Det svarer til, at mere end hver fjerde hus koster under 1 million. I juli måned er tallet kommet over 11.600. Til sammenligning var der tilbage i januar 2009 kun 5.899 af de billige huse til salg..

Det skæve boligmarked

Sammenlignet med for et år siden, er salgspriserne på villaer og rækkehuse steget med 1,2 procent. Der er i samme periode kommet 4 procent færre huse til salg. Alligevel er både antal og andel af huse til under 1 million kroner steget. Det bekræfter tendenserne, der viser, at boligmarkedet bliver mere og mere splittet.

”Boligmarkedet bliver mere og mere polariseret. De steder, hvor det går godt, stiger priserne, salgstiderne falder, og nedslagene bliver mindre. I andre områder er det lige omvendt: Selvom priserne er lave, kan det være næsten umuligt at komme af med huset, og så kan man være nødt til at sætte prisen yderligere ned”, siger Birgit Daez som forklaring på det stigende antal billige huse.

En tur på danmarkskortet viser, at de billige huse kan findes både i øst og i vest, men at de største byer må melde pas, og selv større byer må melde hus forbi eller kun tilbyde et enkelt hus til under 1 million. Nordsjælland er det område, hvor der er længst mellem de billige huse – her er der tæt på udsolgt. Syd på i landet stiger koncentrationen.