Himmelfartsferie gav lavere aktivitet på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Der var lavere aktivitet på boligmarkedet i sidste uge, hvor Kristi Himmelfartsdag sikrede mange en forlænget weekend.

Der blev sat færre boliger til salg og solgt færre boliger i sidste uge end i ugen før. Det viser Boligsidens ugerapport for uge 19.

Der er imidlertid en god forklaring på nedgangen. For danskerne holdt fri fra deres arbejde på Kristi Himmelfartsdag i torsdags, og det betød, at mange også satte deres boligsysler på standby. Nedgangen var ventet, fordi den plejer at komme.

”Når vi ser på de seneste år og udpeger de uger, hvor Kristi Himmelfartsdag har ligget, ser vi et tydeligt mønster i, at handelsaktiviteten og antallet af nye boliger på markedet falder. Sådan var det også i år. Generelt sænker helligdage aktiviteten. Det så vi også, da det var Store Bededag for et par uger siden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Nærmer os ”normal” aktivitet

Aktiviteten på boligmarkedet var altså lavere i sidste uge end normalt, men der var også en forskydning, der ikke kun kan forklares med Kristi Himmelfartsdag.

”Når vi sammenligner med ugen, hvor der var Store Bededag, så var der rigtig nok en nedgang i aktiviteten i forhold til ugerne før, men der var trods alt fortsat en meget stor afstand til normalen. Sådan var det ikke i sidste uge. Som vi har beskrevet, er Kristi Himmelfartsdag en del af årsagen til det, men der kom kun cirka 100 boliger mere til salg end normalt, og det er ret usædvanligt, når vi ser på boligmarkedet det seneste år. Det kan være et af de første spæde tegn på, at kadencen på boligmarkedet falder lidt,” siger Birgit Daetz.

Om der er et regulært gearskifte på vej på boligmarkedet, vil den kommende tid afsløre. For måske er der små tegn på, at aktiviteten nærmer sig mere normale tilstande, men det kan ændre sig de kommende uger.

”Det skal blive spændende at se, hvordan aktiviteten bliver i resten af maj og juni, hvor der normalt er drøn på op til juli, sommer og ferie.”

[visualizer id=”41505″ lazy=”no” class=””]