Her har huset stået længst – og kortest – tid til salg

Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Frederiksberg har landets korteste liggetider – foran fire andre kommuner i Region Hovedstaden. Lolland har landets længste gennemsnitlige liggetid for huse til salg, skarpt forfulgt af to jyske kommuner. Boligsiden.dk viser vej til de korteste og længste liggetider i kongeriget.

Der er store geografiske forskelle på, hvor lang tid, huset står til salg rundt om i landet. Faktisk er der knapt et år i forskel på landets korteste og længste liggetider. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

”Kommunen med landets længste gennemsnitlige liggetid for villaer og rækkehuse er Lolland. Her har de knap 1.000 huse, der er til salg, ventet på ny ejer 434 dage eller 14½ måneder. I den anden ende af skalaen indtager Frederiksberg førstepladsen med en gennemsnitlig liggetid på 108 dage – knap cirka 3½ måneder”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

11 måneder mellem korteste og længste liggetid

Der er med andre ord 11 måneders forskel mellem landets korteste og længste liggetider. Når man ser på de længste liggetider, fremgår det af Boligsidens tal, at kun tre kommuner ud over Lolland trækkes med liggetider på over 400 dage – Lemvig, hvor det tager 426 dage at få solgt huset, Thisted med 413 dage og Læsø med 404 dage.

I duksenes regnskab efterfølges Frederiksberg af fire andre kommuner i Region Hovedstaden: Albertslund med 126 dage, Lyngby-Taarbæk med 127 dage, Tårnby med 130 dage og Rødovre med 143 dage.

Boligsiden.dk’s opgørelse omfatter også tallene for de fem regioner. Her fører Region Hovedstaden ikke overraskende an med de laveste liggetider på i gennemsnit 191 dage – godt seks måneder. Region Nordjylland klarer sig her dårligst med et gennemsnit på 335 dage eller 11 måneder.

På landsplan har de 46.550 villaer og rækkehuse til salg ventet på ny ejer i gennemsnitlig ni måneder – 279 dage for at være helt præcis.

Find mere om