Her har du størst chance for at finde dit drømmesommerhus

Foto: Boligsiden.

Det kan være svært at finde det perfekte sommerhus. Og det bliver kun sværere, hvis udbuddet er minimalt. Boligsiden.dk afslører, hvor på Danmarkskortet du har flest huse at vælge i mellem.

Drømmer du om sommerhus i Greve med kort til både stranden og til hovedstaden, så må du nok berede dig på at finde en plan B. Der er nemlig ikke et eneste sommerhus til salg i Greve kommune lige nu, og 20 af landets 98 kommuner har 10 sommerhuse eller mindre til salg.

”I nogle kommuner er der kun ganske få sommerhuse, og her kan det være svært at finde det sommerhus, man drømmer om. De fleste af de Nordsjællandske kommuner, der ikke ligger ud til vandet, har kun ganske få sommerhuse. Til gengæld bugner andre kommuner med sommerhuse. 25 kommuner har p.t. over 200 sommerhuse til salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Læs også: Dit sommerhus fortæller, hvem du er

Klassisk sommerhusmiljø i Rørvig

Odsherred er den kommune med ultimativt flest sommerhuse til salg. Over 900 sommerhuse er der at vælge imellem i kommunen, der bl.a. danner rammen om de klassiske sommerhusområder i Rørvig, hvor havnemiljøet spiller en stor rolle for sommerhyggen.

Omgivet af vand er Odsherred et sommerparadis hvor også Sjællands Odde, Fårevejle og Vig har rigtig mange sommerhuse at byde på. Her stiger indbyggertallet eksplosivt i sommerperioden, så det er stedet for dig, der ikke har noget imod at støde på sommergæster som dig selv. Odsherred er både for dig, der vil have rigtigt badevand, iskiosker og hygge, men med Sommerland Sjælland strategisk placeret midt i sommerhuslandet er det også for dig med adrenalinhungrende børn, der plager om vandrutsjebaner, klatrebaner, klappedyr og hjemmelavede bolsjer.

Med Casper Christensen i Tisvilde

Gribskov kommune kommer ind på andenpladsen over kommuner med flest sommerhuse til salg. Her er der knap 700 sommerhuse at vælge imellem, og de fordeler sig primært på den Nordsjællandske kyst. I 2013 har Tisvilde har været et af de mest omtalte sommerhusområder, hjulpet godt på vej af Casper Christensen, der blandt andet har været involveret i ”Tisvilde29”, som er forsøget  på at flytte Skagens ”Hellerupuge” til den nordsjællandske badeby.

Den evigt fantastiske sommerby Gilleleje har også hjemme i Gribskov Kommune, og det samme har Hornbæk og Græsted. Sommerhuspriserne hører her til nogle af landets dyreste.

Vild luksus ved Vesterhavet i Varde

Varde kommune snupper tredjepladsen godt 650 sommerhuse til salg. Blåvand er kommunens mest kendte sommerhusområde og her er der luksus inden døre og strand, vand og natur udenfor. Her er store og eksklusive sommerhuse i lækre materialer og perfekt placering ved vandet. Med Vesterhavet uden for døren vil området altid tiltrække både badegæster og surfere men også folk med hang til traveture eller picnic i Blåbjerg Klitplantage, en tur vil Danmarks vestligste punkt, Blåvand Fyr, eller en stegt rødspætte med det hele på fiskerestaurant.

Heller ikke ved Vesterhavet sælges sommerhusene til foræringspriser, og det er svært at finde nogle til under 2 millioner kroner. Men med lidt held kan du støve enkelte op, og er du villig til at flytte væk fra kysten, kan du endda finde nogle til under en million fx i Oksbøl eller Nørre Nebel.

Top 10: Her kommunerne med flest sommerhuse at vælge imellem (juli-tal)

  1. Odsherred (912 sommerhuse)
  2. Gribskov (691 sommerhuse)
  3. Varde (664 sommerhuse)
  4. Hjørring (634 sommerhuse)
  5. Ringkøbing –Skjern (625 sommerhuse)
  6. Jammerbugt (604 sommerhuse)
  7. Syddjurs (544 sommerhuse)
  8. Guldborgsund (477 sommerhuse)
  9. Aalborg (475 sommerhuse)
  10. Kalundborg (436 somerhuse)
Find mere om