Her får du plads til pause: 10 huse med hyggekroge og alkover

Foto: Boligsiden

Alkoven er igen blevet et populært element i særligt de nybyggede huse. Boligsiden har derfor her samlet 10 villaer, hvor alkoven indgår, og hvor der dermed er plads til fordybelse og pauser i hverdagen.

Tempoet i dagens samfund er højt. Rigtig højt. I de fleste familier kan det derfor være tiltrængt med en pause i ny og næ.

En pause på et sted, hvor der er plads til at trække sig tilbage for en stund. Læse en bog. Kigge ud ad vinduet. Eller blot samle tankerne ovenpå en hektisk dag. Og så gør det jo samtidig ikke noget, hvis omgivelserne indbyder til hygge.

”Alkoven var et kendt fænomen i gamle dage, men nu lader den til at have fået et comeback. Særligt i de mange nybyggede huse lader det til at være et element, der bliver prioriteret i designet af huset. Derfor ser man ofte, at der i de nye, store køkken-alrum også er indrettet alkover eller hyggekroge, hvor både børn og voksne kan trække sig tilbage og fordøje dagens indtryk,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Findes i alle boligtyper

Når det er sagt, så er den klassiske hyggekrog et element, der findes i mange af de aktuelle huse til salg, men som kan indrettes i alle boligtyper.

Sommerhuset indbyder selvsagt til et sted, hvor man kan nyde den ofte naturskønne udsigt og samtidig drikke en god kop te. Og i mange af de klassiske herskabslejligheder er alkoven i vinduespartiet mange steder et værdsat levn fra fordums tid.

Er du på boligjagt, og drømmer du også om en lille krog, hvor der er plads til hygge, fordybelse og eftertænksomhed, så se med her.

Boligsiden har samlet 10 boliger til salg, der byder på netop dette. (Boligerne er ikke længere til salg!)

Find mere om