Her er der kommet flere villaer at vælge imellem

Det øgede boligsalg har gjort til salg-skiltene til en mangelvare. Boligsiden.dk har set på, hvor der er kommet flest nye villaer at vælge imellem.

Det stigende boligsalg rydder hylderne hos ejendomsmæglerne og får køberne til at hungre efter nye boliger på markedet. Men kun få kommuner kunne for alvor vise flere boliger til salg i april. Boligkøbere i den Nordsjællandske kommune Hørsholm kunne fx glæde sig over, at udbuddet af villaer og rækkehuse til salg steg mere end noget andet sted i landet i april. Med en stigning på 5,6 procent ligger Hørsholm Kommune langt over landsgennemsnittet, hvor udbuddet af villaer og rækkehuse steg med 0,8 procent. Men der kom også flere til salg-skilte i kommuner som Gribskov og Rudersdal i april, og et øget boligudbud er en mangelvare i flere storkøbenhavnske kommuner.

”I øjeblikket bliver der solgt udsædvanligt mange boliger, og udbuddet har flere steder svært ved at følge med. Især i kommunerne vest for København er der ikke mange huse at vælge imellem, og alene i april faldt udbuddet med op til 13,5 procent i Ishøj, Glostrup, Hvidovre og Brøndby. Disse kommuner har også meget lave salgstider, da kombinationen af rimelige priser i nærheden af Hovedstaden gør dem evigt attraktive”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

På landsplan lå udbuddet i april 5,4 procent under niveauet i april 2014. Det er primært det øgede boligsalg, der er skyld i det faldende udbud. Antallet af nye boliger på markedet er stabilt.

Top 10

Kommuner med størst stigning i udbud af villa/rækkehuse i april

  1. Hørsholm: 5,6 %
  2. Samsø: 5,4 %
  3. Nordfyns: 5,1 %
  4. Solrød: 4,6 %
  5. Gribskov: 4,4 %
  6. Rudersdal: 4,1 %
  7. Faxe: 3,7 %
  8. Skanderborg: 3,6 %
  9. Ærø: 3,4 %
  10. Fredensborg: 3,1 %
Find mere om