Her er der kommet flere huse at vælge imellem

Se hvilke kommuner, der har fået flest nye huse til salg – og hvor der er færrest. Nye tal fra Boligsidens Udbudsindeks tager temperaturen udbuddet af huse i juni måned.

Set som gennemsnit på landsplan, er udbuddet af villaer og rækkehuse steget med godt 1 procent fra maj til juni måned.

”Udbuddet af villaer og rækkehuse er steget svagt siden årsskiftet, samtidig med at salgspriserne også har været svagt stigende. Efter en længere periode med faldende og derefter stagnerende huspriser, kan selv en lille stigning tilskynde boligejerne til at sætte til salg”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk 

Men kører man rundt i det danske sommerland, er der stor forskel på hvor mange nye til salg-skilte, der er kommet op. Nogle kommuner trækker gennemsnittet væsentligt op, mens andre trækker ned.

Flest nye huse i juni måned

Sjælland – og Samsø – har sat sig tungt på top 5-listen over kommuner med flest nye huse til salg. Ishøj topper listen med en stigning i udbuddet på 5,5 procent fra maj til juni. Til historien hører også, at Ishøj i dag har langt færre huse til salg end samme tid sidste år – hele 24 procent færre.

Både i Halsnæs og på Samsø har haft en stigning i udbuddet på 5 procent seneste måned, men sammenlignet med sidste år, har der også været en temmelig stor stigning på henholdsvis 9 og 12,5 procent. Her er der med andre ord gode muligheder for at finde et hus, man kan lide.

Roskilde og Vallensbæk, der begge har haft en stigning i udbuddet den seneste måned, har haft store fald i udbuddet på årsbasis. Især i Vallensbæk ligger udbuddet markant under sidste års niveau, hvor der var 30 procent flere huse til salg end der er i dag.

Markant sværere at finde et hus i Glostrup

Siden sidste måned er der kommet færre huse til salg i omegnskommunerne til København, dvs. Glostrup, Rødovre og Brøndby, men også Frederiksberg og så Nordfyns kommune. Det er også alle kommuner, der har færre huse til salg end for et år siden. Især i Glostrup er hårdt ramt. Der er i dag har 47 % færre huse til salg end for et år siden. Så er du på jagt efter drømmeboligen i Glostrup, skal du måske væbne dig med tålmodighed.

Top 5: Størst stigning i udbuddet af villa/rækkehus fra maj til juni

  1. Ishøj (5,5 %)
  2. Halsnæs (5 %)
  3. Samsø (5 %)
  4. Roskilde (4,9 %)
  5. Vallensbæk (4,7 %)

Top 5: Størst fald i udbuddet af villaer/rækkehuse fra maj til juni

  1. Frederiksberg (-4,5 %)
  2. Glostrup (-3,4 %)
  3. Nordfyns (-3,4 %)
  4. Rødovre (-3,3 %)
  5. Brøndby (-2,7 %)
Find mere om