Her er de billigste sommerhuse i strandkanten

Foto: Boligsiden

Mange drømmer om havudsigt og et sommerhus helt ned til vandet. Den drøm kan nu blive til virkelighed for godt en million kroner, hvis man køber huset det rigtige sted. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk

Der er store regionale forskelle i priserne på de sommerhuse, der ligger under 100 meter fra vandet. Faktisk kan man spare over 60.000 kr. pr. kvadratmeter ved at se på huse i billige områder.

”Der er rigtig mange penge at spare, hvis man ser nærmere på prisniveauerne i de forskellige sommerhusområder. Vil man bo ’i første klitrække’ men ikke investere flere millioner i et sommerhus, skal man være villig til at kigge rundt på Danmarkskortet. Måske skal man rette blikket mod andre steder, end hvor man umiddelbart havde tænkt sig at se på huse ,” siger kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Strandhuse til discountpris

De billigste strandhuse finder man i Holstebro kommune. Her ligger den gennemsnitlige kvadratmeterpris på knap 12.000 kr. for sommerhuse, der ligger under 100 meter fra vandet. For et sommerhus i standardstørrelsen, som er 84 kvadratmeter, skal man derfor af med lige godt en million kroner, og så har man vandet lige ude foran hoveddøren.

En placering ved strandene er lidt dyrere i Tønder og Vesthimmerland kommuner, men her skal man stadig kun af med 1,1 million kr. for et sommerhus, der bogstavelig talt ligger et stenkast fra vandet.

Millionsommerhuse i Nordsjælland

Ligger drømmen i Gribskov Kommune, med de populære sommerhusområder som Tisvildeleje, Smidstrup Strand og Dronningmølle, skal man have den helt store pengepung frem. Intet sted i Danmark er det dyrere at købe et sommerhus under 100 meter fra stranden. I Gribskov ligger kvadratmeterpriserne på svimlende 72.245 kr., og man skal være klar til at investere godt 5 mio. kr., hvis man vil i nærheden af et hus i standardstørrelsen.

Næst dyrest er strandhusene i Hjørring kommune, hvor priserne dog holder sig lige under 50.000 kr. pr. kvadratmeter.

”Sommerhusene i Aarhus, Odder, Hedensted og Kolding ligger også i den tunge ende med kvadratmeterpriser på 38-48.000 kr. for en placering helt tæt på vandet. Til gengæld kan man gøre en god handel i f.eks. Odsherred kommune, hvor priserne ligger mellem 27.000 og 38.000 kr. pr. kvadratmeter, og her skal man huske på, at det er et af de steder i Danmark, hvor man får de billigste solskinstimer,” siger Birgit Daetz.

Læs også:

Kæmpe forskel i salgstider på sommerhuse

Find mere om