Her er de billigste – og dyreste – villaer ved Danmarks strande

Foto: Boligsiden.

De billigste villaer inden for 100 meter fra strandkanten koster helt ned til under 8.000 kr. pr. kvadratmeter. Det er en hel del under prisen for et gennemsnitligt hus. De dyreste huse ved vandet koster derimod mange gange mere. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Mens gennemsnitsprisen for villaer til salg herhjemme ligger på knap 12.700 kr. pr. kvm, kan det være helt op til 40 pct. billigere at købe et hus, som ligger inden for 100 meter fra kysten. Det viser tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”I Lolland Kommune er der for tiden 17 villaer til salg, som ligger inden for 100 meter fra havet, hvor prisen i gennemsnit er på 7.700 kr. pr. kvadratmeter. Det er landets billigste kommune, når det gælder enfamiliehuse helt ud til stranden. Så det behøver altså ikke koste kassen at bo ved vandet”, fortæller Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

60 til salg på Bornholm

Blandt de billigste kommuner indtager Bornholm femtepladsen. Specielt for Bornholm er, at det er den kommune i landet, hvor der er flest huse – som ligger helt ud til havet – til salg. Nyborg indtager andenpladsen i den satatistik med 56 huse til salg ved havet.

Ifølge Boligsidens opgørelse kan man i syv danske kommuner få et hus helt ud til havet for en pris, som ligger under landsgennemsnittet for villaer til salg.

Landets dyreste kommuner

Mere almindeligt er det imidlertid, at kvadratmeterprisen ligger over gennemsnittet for villaer til salg. Dyrest er – vanen tro fristes man næsten til at sige – i rækkefølge Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Aarhus, Rudersdal og Hørsholm. I disse fem kommuner ligger kvadratmeterprisen på de kystnære villaer og rækkehuse på over 55.000 kroner – eller mere end 400 pct. højere end den gennemsnitlige pris for alle huse til salg.

Fakta om huse ved havet

• Der er for tiden 775 villaer til salg, som ligger inden for en afstand af 100 meter til havet. Det svarer til 1,5 pct. af de i alt 46.500 villaer og rækkehuse, der er til salg herhjemme
• Jvf. regler omkring strandbeskyttelseslinjen må der, som udgangspunkt, ikke ændres i en zone, der går fra strandbredden til 300 meter inde på land. Dvs. at der som udgangspunkt ikke kan bygges villaer helt ned til vandet, og man derfor bliver nødt til at købe en eksisterende villa, hvis man vil bo i 1. række.

Find mere om