Havudsigt til nedsat pris

Huse tæt ved vandet. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

På tvangsauktion kan du finde villaer tæt på vandet eller endda med havudsigt, hvor du kan være heldig at gøre et priskup. Se nogle af de villaer ved vandet, der er på tvangsauktion netop nu på tvangsauktioner.www.boligsiden.dk

Har du mod på at købe en bolig på tvangsauktion, er der gode emner at byde på netop nu. Hvad siger du fx til en villa i Helsingør med havudsigt, eller et nedrivningsparat hus centralt i Kolding, hvor du kan opføre dit eget drømmehus?

I gennemsnit bliver boliger på tvangsauktion solgt til priser, der ligger 77 procent under boligerne i fri handel. Men du får naturligvis ikke en bolig så billigt, uden at der er en hage ved det. Mange af de boliger, der bliver solgt på tvangsauktion, er i så dårlig stand, at det bedre kan betale sig at rive dem ned end at restaurere dem. Derudover er mange placeret i yderområderne, og sidst men ikke mindst køber du boligen som beset og har dermed ikke mulighed for at tegne forsikring eller klage, hvis du fx pludselig opdager råd eller skimmelsvamp, som du havde overset, da du så ejendommen.

”Som køber skal man sætte sig rigtig godt ind i, hvordan man køber på tvangsauktion, og ikke mindst hvordan man står, hvis der opstår problemer. Som hovedregel er der ingen kære mor, fordi man køber som beset, og netop derfor er prisen også ofte så lav”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs mere: Sådan køber du på tvang

Tre villaer tæt på vandet

Vil du kunne spadsere ned til vandet, bør du tage et kig på disse tre villaer, der alle udmærker sig ved at have en kystnær beliggenhed. Her er lidt for enhver smag – både det bevaringsværdige hus med udsigt i Helsingør og huset til nedrivning i Kolding.

Søndre Strandvej 88, 3000 Helsingør 

Charmerende, stort, bevaringsværdigt hus i Helsingør med udsigt til Øresund fra balkonen på første sal. Boligen har hele 236 kvadratmeter og en grund på 1.350 kvadratmeter. Villaen fremstår i rimelig stand. Højeste bud på første auktion var 3.550.000 kroner, men en så stor bolig med havudsigt i Nordsjælland vil i fri handel blive solgt for langt mere. Anden auktion foregår 17. maj.

Dinestrup Strand 1, 5540 Ullerslev 

På Fyns nordkyst ligger denne store, stråtækte firelængede gård. Boligen ligger i gåafstand fra stranden, og sætter du dig i bilen, er der blot en halv time til Odense. Det kunne blive drømmeboligen for dig, der ønsker fred og ro tæt på naturen. Bygningerne er i dårlig stand, så du skal regne med en større renovering. Auktionsdato: 2. juni.

Seest Bakke 42, 6000 Kolding 

Villaen her er placeret kun et par hundrede meter fra Kolding Å, og er du villig til at have adresse en god kilometer til Kolding Fjord, kan du byde huset her. Huset betegnes som en ruin, men går du med byggedrømme, kan du håbe på at få grunden her til en rimelig penge og derefter opføre dit eget hus. Auktionsdato: 26. maj.

Find mere om