Flere millioner i forskel: Her er det billigste sommerhus i hver kommune

sommerhus

Der er stor forskel i prisen, når vi sammenligner de billigste sommerhuse i hver kommune. Foto: Boligsiden.

Er du på jagt efter et sommerhus, men er budgettet stramt? Så har Boligsiden her lavet en oversigt, hvor du kan se prisen på det billigste sommerhus i hver kommune. Og der er stor forskel i prisen, alt efter hvor i landet du kigger.

Interessen for de danske sommerhuse har længe været stor, og den er ikke blevet mindre under coronatiden, hvor mange har fundet værdi i at kunne samle familien i andre rammer end de vante derhjemme.

Måske tiltaler tanken om kølig hvidvin på terrassen en sen fredag eftermiddag til lyden af fuglekvidder også dig? Men tanken om de forestående udgifter til selve købet af sommerhuset indstiller måske også drømmerejsen til de ofte træbeklædte huse?

Så læs med her. For udgifterne behøver ikke nødvendigvis være en showstopper.

Boligsiden har set på markedet og lavet en samlet oversigt, hvor du kan se prisen på det aktuelt billigst udbudte sommerhus i hver af landets kommuner.

”Der er stor forskel i priserne på sommerhuse på det danske marked, og der er dermed også noget for enhver pengepung. I Kolding er det billigste sommerhus udbudt til 75.000 kroner, imens du i Hørsholm skal betale knap otte millioner kroner for det billigste af slagsen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Penge at spare

Det er ikke i alle kommuner, der findes sommerhuse. Men søger du efter et af slagsen, kan det være en god ide at søge udenfor de geografiske grænser, som du måske i første omgang havde sat op for dig selv.

”Et køb af sommerhus afhænger selvfølgelig af meget mere end blot prisen, men en opgørelse som denne fortæller noget om, at hvis man er villig til at flytte sig geografisk og søge lidt uden for de mest populære sommerhusområder, er det muligt at finde sit måske kommende åndehul til fornuftige penge,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Groft skitseret er det ikke mange familieferier sydpå, der skal skiftes ud, før der bliver råd til sommerhuset til 75.000 kroner.”

Samtidig er det samlede udbud af sommerhuse i øjeblikket rekordlavt, og derfor kan det også blive nødvendigt at flytte sig geografisk for at finde præcis det hus, som passer til ens personlige behov.

Se på kortet, hvor i landet, du helst vil søge efter sommerhus, og herefter kan du fortsætte din søgning efter sommerhuse til salg her på Boligsiden.

Find mere om