Flere københavnere og aarhusianere vil nu sælge lejligheden

Foto: Boligsiden

De seneste uger er der kommet flere ejerlejligheder til salg i København end i efteråret, og derfor kan markedet nu bedre matche efterspørgslen. Tendensen er den samme i Aarhus.

Der er flere lejlighedsejere i hovedstaden, der vil sælge deres lejligheder nu, end der var i efteråret, hvor der var rigtig godt gang i salget, men hvor sælgerne ikke kom til markedet i samme grad.

Alene i den seneste uge er der kommet 226 ejerlejligheder til salg i København, og i de første 10 uger af 2021 er der samlet kommet 55 procent flere lejligheder på markedet end i de første 10 uger af 2020.

”I efteråret blev der hver uge blev solgt flere lejligheder i København, end der kom til salg, og det drænede markedet. Nu bliver der måske nok stadig solgt mange lejligheder, men der kommer også flere til salg end tidligere, så markedet bedre kan matche den store efterspørgsel,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Samme tendens i Aarhus

I landets næststørste by Aarhus er der samme tendens som i København. I sidste uge kom der 73 ejerlejligheder til salg, og sammenligner vi også her nyudbuddet i årets første 10 uger med de tilsvarende uger sidste år, er der sket en stigning på 75 procent.

”I de fleste uger af 2021 er der kommet flere lejligheder til salg i Aarhus end i nogen uge i 2020. Der kommer mange lejligheder ind på markedet, og ofte også flere end der bliver solgt. Derfor er det fald i udbuddet af lejligheder i Aarhus, der har været i gang siden sommeren 2019, nu stoppet,” siger Birgit Daetz.

Begynder at ligne normal udbudskurve

Faldet i udbuddet af ejerlejligheder er altså foreløbig stoppet i både København og Aarhus, der udgør de største lejlighedsmarkeder i Danmark. Dermed begynder markedet også så småt at give mindelser om det, vi tidligere kendte som normalen. At udbuddet af ejerlejligheder stiger i foråret, topper i løbet af sommeren og falder, når vi går ind i efterår og vinter.

”Normalt er der ret faste sæsoner i, hvornår både udbud og salg topper, men alt det normale blev sat ud af spil sidste forår af corona-situationen, hvor udbudskurven fladede ud i stedet for at stige. Nu kan vi med udgangspunkt i de største lejlighedsmarkeder se en tendens, der peger mod en stagnation i udbuddet. Og det sker som konsekvens af, at mange lejlighedsejere gør som lejlighedsejerne plejer: Sætter til salg i foråret,” siger Birgit Daetz.

Nye lejligheder til salg i København og Aarhus:

KommuneNye til salg uge 1-10 2020Nye til salg uge 1-10 2021Ændring
København1.2972.01255%
Aarhus39769375%

(Kilde: Boligsiden)