Flere ejerlejligheder og sommerhuse til salg

Foto: Boligsiden

Et højt aktivitetsniveau på boligmarkedet og stigende priser har fået flere til at sætte deres bolig til salg. Det seneste år er udbuddet af ejerlejligheder steget på landsplan med knap 10 procent, og der er kommet 3,8 procent flere sommerhuse til salg, viser ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Der er dog markante regionale forskelle.

Det er især udbuddet af ejerlejligheder, der er steget det seneste år. Netop nu er der knap 8.000 ejerlejligheder til salg, hvilket er 120 flere end sidste måned. Det er dog knap 1.000 flere end for et år siden. Tilsvarende er der i dag næsten 100 sommerhuse flere at vælge mellem end for en måned siden og 500 flere end sidste år. Udbuddet af villaer og rækkehuse ligger uændret på lidt over 40.500.

”Set i forhold til sidste år er der flere ejerlejligheder og sommerhuse at vælge mellem. Det er især den øgede interesse for at købe bolig uden for København, der har fået mange til at sætte deres bolig i Region Hovedstaden og på Sjælland til salg ”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.

Flere udbudte ejerlejligheder i og omkring København

Udbuddet af ejerlejligheder er i juli 2016 steget med 9,9 procent sammenlignet med juli måned sidste år. Stigningerne gælder for hele landet, men er særligt markante i og omkring København, hvor Region Sjælland lægger sig i spidsen med en stigning på 17,7 procent sammenlignet med juli måned sidste år, mens udbuddet i Region Hovedstaden er steget med 11 procent i samme periode. Også i forhold til udbuddet af rækkehuse og villaer stikker Region Hovedstaden og Region Sjælland ud – her har der nemlig været stigninger på henholdsvis 7,8 procent og 3,1 procent på bare et år, mens udbuddet over det meste af landet var uændret.

”Ejerlejlighederne er steget mere i pris end villaerne. Flere i og omkring Hovedstaden har derfor valgt at sætte deres hus til salg, fordi interessen for at flytte ud og få mere hus for pengene har været stigende” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Mange har i flere år været afventende med at sælge, men den stigende interesse skubber til salgsdrømmene og har fået flere til at sætte boligen til salg.

Stigende udbud af sommerhuse på trods af rekordhøjt salg

I 2016 har salget af fritidshuse været rekordhøjt sammenlignet med 2015. Alligevel er der udbudt så mange nye sommerhuse til salg, at det samlede udbud er steget i alle regioner i forhold til sidste års niveau. Særligt stor er stigningen i Region Sjælland, der nu rummer mere end hvert fjerde af de sommerhuse, som er udbudt til salg på landsplan.

”Det stigende udbud skal forklares med den lave rente, der kom til at præge 2015 og indtil videre er fortsat godt ind i 2016. De stigende salgspriser gør det sammen med sommereffekten attraktivt at sætte sin bolig til salg netop nu” siger Birgit Daetz.

Find mere om