Ferietid afløses af øget aktivitet på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Seks uger i træk har boligsalget og antallet af nye boliger til salg været dalende. Men den udvikling blev vendt i sidste uge. Boligmarkedet bevæger sig dermed nu ud af ferietiden, viser Boligsidens friske ugetal for uge 31.

Afslapning rimer ikke særlig godt på flytteplaner. Derfor er der også helt naturligt, at aktiviteten på boligmarkedet har været dalende igennem seks uger, hvor danskerne i høj grad har koncentreret sig om ferieplaner og sommerhygge med familie og venner.

Men uge 31 var sidste uge i skolernes sommerferie, og i takt med at skoletasker og arbejdsuniform igen er gjort klar til brug i de danske hjem, har flere boligejere og sælgere også genoptaget boligjagten.

Boligsidens nye ugetal for uge 31 viser nemlig en stigning i såvel antal nye sælgere på boligmarkedet som en stigning i antal solgte boliger.

Efter seks uger med dalende aktivitet er der konkret tale om, at antallet af nye boliger til salg er steget med 12 procent i forhold til uge 30, imens antallet af solgte boliger er steget med 7 procent i samme periode.

”Udviklingen er præcis, som vi kender det fra de tidligere år. Når børnenes skoleferie begynder, daler aktiviteten på boligmarkedet løbende igennem sommeren. Lige indtil slutningen af ferien, hvor de første sælgere og boligsøgende så småt igen begynder at tænke over deres boligsituation. Derfor forventer jeg også, at vi i denne uge vil se en yderligere stigning i aktiviteten i takt med, at endnu flere danskere vender tilbage til hverdagen,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Tilbage til normalen

Den dalende efterspørgsel henover sommerferien 2021 har bragt aktivitetsniveauet på boligmarkedet ned på et mere normalt niveau. I øjeblikket ligger antallet af solgte boliger kun fem procent over gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019, og ser vi på antallet af nye boliger til salg er sidste uges niveau kun syv procent højere end gennemsnittet i de tidligere år.

”Efter en eksplosiv start på 2021 har vi igennem de seneste måneder set tegn på, at boligmarkedet nærmer sig et mere naturligt aktivitetsniveau. Der sælges færre boliger, det samlede udbud stiger, og priserne er begyndt at køle af. Og det tyder på, at den tendens vil fortsætte. Ligesom tidligere år vil aktiviteten stige i de kommende uger, hvorefter det vil ligge nogenlunde stabilt igennem efteråret,” forudser Birgit Daetz