Færre sommerhuse til salg

Foto: Boligsiden

Boligkøberne rev sommerhusene ned af hylderne i maj måned, og det har tæret på udbuddet, der faldt i juni, hvor det ellers normalt topper.

Salget af sommerhuse rundede i maj måned 1.000 handler, hvilket ikke er set siden før finanskrisen. Nu viser nye tal fra Boligsiden.dk, at udbuddet af de eftertragtede fritidsboliger er faldet med én procent i juni måned.

”Da udbuddet af sommerhuse normalt topper i netop juni måned, er udviklingen særdeles atypisk for årstiden. Men det skyldes ikke, at folk er holdt op med at sætte sommerhuset til salg. Faktisk var antallet af nyudbudte sommerhuse 13 procent højere i første halvår af 2017 sammenlignet med samme periode sidste år, men salget har altså været så godt, at udbuddet alligevel er faldet,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Udbuddet svinder i Nordsjælland

Det seneste år er udbuddet af sommerhuse især i Region Hovedstaden faldet markant. Her er udbuddet faldet fra 1.671 sommerhuse i juni 2016 til 1.345 i juni 2017. Det er et fald på hele 20 procent.

”Der er stor optimisme på boligmarkedet, og interessen for at købe sommerhuse er steget. Det ser vi også i Region Hovedstaden, hvor Hornbæk og andre byer i Nordsjælland er blandt de bedste sælgende områder i landet. Den efterspørgsel påvirker helt naturligt udbuddet.”

Se udviklingen i antallet af udbudte sommerhuse i Nordsjælland.

Find mere om