Få havudsigt for under en million

Foto: Boligsiden

I otte danske kommuner koster et gennemsnitligt fritidshus ved vandet i under 1 mio. kr. Det viser en opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk.

Det er en myte, at fritidshuset ved vandet koster boksen. I otte kommuner, der ligger ud til hav og strand, koster et almindeligt fritidshus i gennemsnit under 1 mio. kr. Det fremgår af tal fra landets mest besøgte boligportal www.boligsiden.dk.

”Det gennemsnitlige fritidshus ved havet koster helt ned til trekvart million – billigst i Lolland Kommune, hvor udbudsprisen ligger på 765.000 kroner”, fortæller Boligsiden kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

I opgørelsen fra www.boligsiden.dk er medtaget fritidshuse, der er mellem 70 og 90 kvadratmeter og bygget mellem 1960 og 1980. Det er med andre ord helt gennemsnitlige danske fritidshuse.

Ud over Lolland koster fritidshuset mindre end 1 mio. kr. i gennemsnit i en god håndfuld kommuner ved havet.

Billigt ved de danske fjorde

På Sjælland er det Holbæk ved Isefjorden og Frederikssund, som ligger mellem Isefjorden og Roskilde Fjord. I begge kommuner koster fritidshuset i gennemsnit omkring 825-850.000 kroner. Desuden er det Kalundborg, hvor man i gennemsnit skal slippe i omegnen af 975.000 kroner.

Læs også: Knap hver fjerde villa til salg koster under en mio. kr.

I Jylland bør man fortrinsvis søge mod kommunerne ved Limfjorden for at finde de billige standard-fritidshuse.

”I såvel Skive som Vesthimmerland, Holstebro og Mariagerfjord koster fritidshusene i snit omkring 970.000 kroner, mens Aalborg Kommune faktisk er en anelse billigere. Her koster fritidshusene i gennemsnit lige over 900.000 kroner”, fortæller Birgit Daetz.

Indled jagten nu

”Det skal nu ikke afholde nogen fra at lede i andre kommuner end de nævnte. For priserne, der her er tale om, er gennemsnitlige udbudspriser, hvilket betyder, at prisen på det enkelte hus i nærheden af vandet godt kan tænkes at ligge lavere”, siger Birgit Daetz og slutter:

”Selv om vinteren viser sig fra sin skarpeste side lige nu, er der ikke lang tid til, at det bliver sæson for sommerhushandler igen. Så hvis man pusler med tanken om at udnytte de rekordlave renter og købe fritidshus i år, er det nok værd at indlede søgningen allerede nu. Og så er det jo bare at ønske ’god boligjagt’ …”