Egen badebro trækker husprisen op

Har du din egen badebro, er din huspris også derefter. En privat badebro øger husprisen med næsten 200 procent, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

Kunne det ikke være skønt at have sin egen badebro? Så kunne man sidde der og se solen gå ned eller springe i bølgen en tidlig morgen. Drømmen om egen badebro kan indfries, men den har en pris. Og på landsplan ligger udbudsprisen helt præcis på 37.751 kroner pr. kvadratmeter for villaer med egen badebro. Det er små 25.000 kroner mere pr. kvadratmeter end for den gennemsnitlige villa eller altså en stigning på næsten 200 procent for villaerne med badebro.

”Der er ingen tvivl om, at villaer med egen badebro er meget dyrere end villaer i al almindelighed. Men det er nok næppe badebroen alene, der trækker prisen op. Har man egen badebro, har man også et hus ned til vandet, og beliggenheden her øger værdien af boligen markant”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Blot fordi du får anlagt en badebro ned til den lokale andedam, er der altså ingen garanti for, at dit hus stiger i værdi. Derudover bygger tallet på et begrænset antal boliger. På landsplan var der medio juni 28 villaer med egen badebro, hvoraf de 10 lå i Region Hovedstaden.

57.000 kroner pr. kvadratmeter i Region Hovedstaden

Hovedstaden er ultimativt den dyreste region at indfri drømmen om egen badebro. Her kommer udbudspriserne op i 57.000 pr. kvadratmeter for bolig med badebro. Og det er meget selv for hovedstaden, hvor den gennemsnitlige udbudspris ligger på 23.100 kroner pr. kvadratmeter.

Det svarer til, at en villa på 150 kvadratmeter plus badebro koster 8,5 millioner. Men så har du formodentlig også en lækker øresundsudsigt – måske endda på Strandvejen.

Den billigste badebro finder du i Nordjylland, hvor der pr. medio juni blot er en enkelt til salg til en udbudspris på 19.000 kroner pr. kvadratmeter.

Find mere om