Derfor koster Danmarks dyreste grund 16 millioner kroner

Den billigste grund der er udbudt til salg på Boligsiden.dk, koster en krone; den dyreste grund koster 16 millioner kroner. Boligsiden.dk har set på, hvad der får en grund op i en værdi på et tocifret millionbeløb.

Der er over 4.000 helårsgrunde til salg på Boligsiden.dk. Priserne starter ved en krone, så det behøver bestemt ikke at være en stor investering at blive grundejer. Men drømmer du om udsigt til vandet, en stor have og den bedste beliggenhed, må du forvente at skulle lægge ekstra i sparegrisen, før du har råd.

Den dyreste grund der er til salg på Boligsiden.dk netop nu, ligger da også med direkte adgang til vandet ved Thorsø i nogle af de mest naturskønne omgivelser, vi kan byde på i Danmark. Du har egen badestrand og bådplads ved søbredden, og den let skrånende grund giver dig fuld udsigt for pengene. Vælger du at slå dig ned her på adressen, er du garanteret en smuk udsigt, uanset hvilken retning, du kigger til. Grunden er på godt 5.800 kvadratmeter og ligger på en uforstyrret, blind villavej. Du kan ikke ønske dig en mere fredfyldt og billedskøn beliggenhed midt i naturen.

Se grunden på Vesterlundvej 85A, 8600 Silkeborg

Prisen for skønheden er vurderet til 16 millioner kroner, så du skal have en mere end almindeligt tykmavet sparegris for at overveje et køb. Men hvad er det, der får prisen til at stige med millioner?

”Der er mange smukke grunde og områder i Danmark, men prisen på grunden her trækkes op både af beliggenheden helt ned til søen men også af omgivelserne i en lidt større radius. Silkeborgsøerne er i høj kurs ikke bare på grund af vandet, men også på grund af skovene og det kuperede terræn. Hele området er smukt”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Udsigt til sø er dyrere end havudsigt

En af årsagerne til, at grunden ved Silkeborg er så dyr, er, at den ligger i første række til søen. I gennemsnit stiger udbudsprisen for en villa med 123 procent i forhold til gennemsnittet, hvis den ligger under 100 meter fra søbredden. Den gennemsnitlig udbudspris for villaer tæt på søbredden ligger på 27.400 kroner. Til sammenligning bliver villaer, der ligger under 100 meter fra havet, udbudt til 26.600 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Naturen trækker op

Er boligen – eller grunden – placeret naturskønt, er det som regel noget, der trækker op. Er man nabo til skoven, betaler man også ekstra, så en placering i smørhullet af Silkeborg vil alt andet end lige være mere værd end en placering op ad motorvejen.

Egen bådplads og badestrand koster dyrt

Noget af det, der for alvor rykker ved prisen på grunden her, er også adgangen til egen bådplads og badestrand. I gennemsnit stiger udbudsprisen for en villa med 55 procent, hvis der er egen bådplads, og egen badestrand får udbudsprisen til at stige med over 100 procent i gennemsnit på landsplan. I begge tilfælde er forskellen endnu større i Midtjylland, hvor en bådplads får prisen til at stige med 146 procent og egen badestrand med over 400 procent.

Roligt kvarter tæt på indkøb

De mest attraktive boliger ligger ikke bare i rolige omgivelser, de ligger også centralt i forhold til fx indkøb og skoler. Også på disse parametre klarer grunden i Silkeborg sig rigtig godt, for her er der 150 meter til nærmeste busstoppested, og inden for en kilometers radius er der supermarkeder, skole samt sports- og fritidscentre.

Gammel beplantning skærmer og charmerer

Nye byggegrunde er bare stykker jord, hvor der er hverken er hække, græs eller beplantning, og det tager lang tid, før havens træer vokser til og både skærmer og hygger om beboerne. Grunden her har masser af gamle træer og buske, der både gør grunden privat men som også giver en hygge, du ikke kan købe dig til på en grund med helt ny beplantning. Det er med til at trække prisen op.

Prisstigninger i Silkeborg

En anden årsag til, at grunden i Silkeborg hører til i priseliten, er, at prisniveauet i Silkeborg er steget mere end gennemsnittet. Det seneste år er salgsprisen for villaer og rækkehuse steget med 7,7 procent i Silkeborg, mens den på landsplan er steget med 4,7 procent i samme periode.

Intet trækker ned

Sidst men ikke mindst gør alt det, der netop ikke er i nærheden, også grunden attraktiv og dyr. Boliger, der ligger under 100 meter fra en kirke, et sportsanlæg, et industriområde eller en vindmølle bliver eksempelvis udbudt til priser, der ligger lavere end gennemsnittet. Ved grunden i Silkeborg er der ikke noget, der trækker prisen ned.

Find mere om