De få og eksklusive

Foto: Boligsiden

Der er ikke mange villalejligheder på markedet. Under 300 er udbudt til salg, og det gøre villalejlighederne til en eksklusiv klub. Se de fem dyreste her, der netop nu er til salg på Boligsiden.dk.

Som med alle andre boligtyper har villalejligheden sine fordele og ulemper. Fordelene finder du i de fantastiske rammer, du kan få for dit hjem. Store palæejendomme er omdannet til villalejligheder, og du kan få mulighed for at bo i omgivelser, du ellers ikke ville have chancen for at komme i nærheden af økonomisk. Ulempen er, at du ikke er alene. Du deler ejendommen med andre, og det kræver at mål af diplomati at blive enige om ordensregler og økonomi, i forhold til hvordan haven skal holdes, og hvornår facaden skal males.

”Når man bor i villalejlighed, bliver det ekstra vigtigt at være en god nabo. Man gør det rigtig svært for både sig selv og medejerne af ejendommen, hvis man er på tværs og ikke kan blive enige med de andre”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Ideelle anparter kræver gode samarbejdsevner

Ejendomme, der består af to villalejligheder, er juridisk set ofte konstrueret som ideelle anparter, hvor en samejeoverenskomst danner rammen for, hvordan beslutninger om bygningen træffes, fx i spørgsmålet om hvornår der skal lægges nyt tag, og om der er behov for omfangsdræn. Med kun to ejere læggers der op til, at man sammen skal kunne finde en løsning og blive enige.

”Det kræver gode samarbejdsevner at bo i en ideel anpart. Bor du i en ejerlejlighed, hvor der er flere ejere i en ejerforening, har man typisk en bestyrelse, og man stemme om tingene, hvis man er uenige. Når der kun er to ejere, må man tale sig til rette, hvis der opstår uenighed”, siger Birgit Daetz.

Men er du god til at få tingene til at glide, og sætter du endda pris på at dele ejendom med andre, så har du fantastiske muligheder for at få en helt særlig bolig.

Top 5 dyreste villalejligheder netop nu

Der er villalejligheder i alle prisklasser, og du får rigtig meget for pengene – selv blandt de dyreste. Se de smukke boliger på listen her.

  1. Aurehøjvej 15, st., 2900 Hellerup

Stor, smuk villalejlighed på 159 kvadratmeter bolig, en lige så stor beboelig underetage, og en fuldstændig magisk have med gamle træer og buske, der skærmer hele haven af mod omverdenen. Køkkenet er en drøm af et snedkerkøkken med en kæmpestor stenvask på 150 cm og stort Ilve-komfur. Udbudspris: 9.995.000 kr.

  1. Ehlersvej 3A, st., 2900 Hellerup 

Gennemrenoveret funkisejendom, hvor du får 230 lækre kvadratmeter bolig i stueplan og 180 kvadratmeter total istandsat kælder. Du får egen indgang gennem den oprindelige hovedindgang, som du ikke deler med overboen. En spændende og super lækker bolig centralt beliggende tæt på både vand og storby. Udbudspris: 10.900.000 kr.

  1. Annasvej 9, st., 2900 Hellerup

Her kan du købe dig til en charmerende og helt unik villalejlighed fuld af historie. Ejendommen er oprindeligt opført for Stenhuggermester Krestensen, og kærligheden til sten præger ejendommens detaljer, der bl.a. rummer en en imponerende granitkugle og gargoyleudsmykning på facaden. Lejligheden har store smukke vinduespartier, og fremstår lys og lækker. Udbudspris: 10.995.000 kr.

  1. Hambros Alle 28, st., 2900 Hellerup

Helt igennem skøn, moderniseret villalejlighed på 248 kvadratmeter kun tredje hus fra Øresund. Her får du både stuen og første sal, og der er brugsret til forhaven og en solrig gårdhave. Hele 248 kvadratmeter bolig får du. Udbudspris: 11.495.000 kr.

  1. Ceresvej 16, st., 1863 Frederiksberg

Den dyreste villalejlighed, der er til salg netop nu, ligger som den eneste på listen ikke i Hellerup. Her er vi rykket til Frederiksberg på en af de små villaveje ved Landbohøjskolen. Her er 187 rummelige kvadratmeter og brugsret til 100 kvadratmeter kælder og eget havestykke. Her er lyse, luftige rum med stuk og brede plankegulve og ikke mindst en sublim, central placering. Udbudspris: 12.500.000 kr.    

Find mere om