De dyreste boliger spænder fra 3,5 til 100 millioner kroner

Villalejlighed

Foto: Boligsiden

Hvis du køber kommunens dyreste bolig, er det ikke lige meget, om det er i Morsø eller Rudersdal. Her koster den dyreste villa nemlig henholdsvis 3,5 og 100 millioner kroner, viser opgørelse fra Boligsiden.dk, der også kan afsløre, at de dyre boliger er blevet dyrere.

Med egen strand og udsigt ud over fjorden ligger parcelhuset på Strandhuse i Nykøbing M. Det er den dyrest udbudte villa i Morsø Kommune netop nu, og udbudsprisen ligger på 3.495.000 kroner for de 168 kvadratmeter bolig. Her kan du leve det gode liv 15 meter fra stranden.

Se huset på Strandhuse

I Rudersdal Kommune kan du også bo ned til vandet. Her er Øresundsudsigt fra den 12.411 kvadratmeter store grund, hvor palæet Rosenlund er placeret. Det er kommunens dyrest udbudte bolig, der lige nu er udbudt for 100 millioner kroner efter en historisk stor prisreduktion på 20 millioner kroner.

Se Rosenlund på Vedbæk Strandvej

Fra Morsø i Nordjylland til Rudersdal i Region Hovedstaden er der altså en forskel på 96.505.000 kroner på kommunens dyrest udbudte villa.

”Noget af forskellen bunder i de forskellige salgspriser. I gennemsnit sælges villaerne for knap 6.000 kroner pr. kvadratmeter i Morsø, mens salgsprisen er oppe over 26.000 kroner pr. kvadratmeter i Rudersdal i gennemsnit. Men gennemsnitspriserne er ikke hele forklaringen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Dyre boliger i billige kommuner

I Kalundborg solgte man i gennemsnit en kvadratmeter villa for knap 6.700 kroner i december måned. Dermed placerer Kalundborg sig langt under landsgennemsnittet på 11.400 kroner pr. kvadratmeter. Alligevel rækker Kalundborgs dyrest udbudte villa til en niendeplads på listen over de dyrest udbudte villaer i landets 98 kommuner. Her er tale om en stor lystejendom med opvarmet, udendørs saltvandsswimmingpool og egen tennisbane. Med en udbudspris på 26 millioner er der da også over 20 millioner ned til kommunens næstdyreste villa, der er udbudt til salg for lige under 4,5 millioner kroner.

Se lystejendommen på Sæbygårdsalle

Kommuner med havudsigt har store prisforskelle

Typisk er der en sammenhæng mellem, at meget dyre boliger ligger i kommuner, der gennemsnitligt har høje salgspriser. Men der kan være store forskelle på de dyreste boliger og gennemsnittet, hvis kommunen har nogle helt særlige beliggenheder, fx nær strand eller sø. Her vil der typisk være nogle udsigtsboliger, hvis priser ligger markant over de boliger, der ligger længere væk. Er der ingen sø eller strand i kommunen, er der større sandsynlighed for mere ensartede priser.

Flere dyre boliger

Sammenlignet med sommeren 2013 er de dyreste boliger blevet dyrere. Det er især Rosenlund med sin udbudspris på 100 millioner kroner, der hæver barren, men selv hvis man trækker Rosenlund ud af ligningen, er den samlede sum af de dyreste boliger i de 10 dyreste kommuner steget fra 303 millioner kroner i juli 2013 til 352 millioner kroner i januar 2014.

”De gennemsnitlige salgspriser på villaer og rækkehuse er kun steget svagt de seneste år, men der er sket et skred blandt de dyreste boliger. De er steget markant mere i pris end gennemsnittet, og der bliver også solgt flere boliger i især prisklassen 6-10 millioner kroner”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Flere boligsalg i prisklassen seks til ti millioner kroner

Find mere om