De billigste andelslejligheder med udsigt

Foto: Boligsiden

Få en femte sals udsigt og 82 kvadratmeter for under 200.000 kroner. Se, hvor du kan komme til tops på andelsboligmarkedet uden at betale en formue.

På mindst ét punkt har lejlighedsejerne noget, som husejerne må se langt efter. Faktisk kan de sjældent se noget over hovedet. Det drejer sig nemlig om udsigt. Det hjælper naturligvis nok at have en første sal i et land, der er fladt som en pandekage, men det matcher ikke udsigten fra femte sal eller højere i byen.

Generelt koster det knapper at få en udsigt, for prisen stiger nogenlunde proportionelt for hver etage, du kommer op i en etageejendom. Sådan er det for ejerlejligheder, men samme mønster gør sig gældende for andelsboliger.

”Selvom priserne på andelsboligerne er reguleret, og prisstatistikkerne på lige netop andele kan være skæve, fordi en andelsbolig nogle steder sælges for en kroner, ser vi alligevel samme mønster i forhold til prissætning og placering i ejendommen. Det seneste år er de andelsboliger, der lå i stuen blevet solgt for 6.371 kroner pr. kvadratmeter, mens prisen på femte sal lå på 12.784 kroner pr. kvadratmeter. Prisen bliver altså fordoblet, når du flytter dig fra stuen til femte”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Men ingen regel uden undtagelse, og vi har fundet de fem billigste undtagelser til dig, nemlig de fem billigste andelslejligheder, der ligger i mindst femte sals højde.

  1. Ringkøbingvej 24, 5., tv., 8000 Aarhus C 

Kom til top midt i Aarhus i denne superhyggelige, lille taglejlighed. 48 kvadratmeter får du og en placering på femte sal. Her er skråvægge, og en lille altan, hvor du lige kan have bord og stole stående. Udbudspris: 315.000 kr.

  1. Vejlebrovej 113, 6., mf., 2635 Ishøj

I Hovedstadsområdet finder du denne højtliggende andelslejlighed med 112 kvadratmeter og en stor glasinddækket altan på 16 kvadratmeter. Her får du det optimale ud af din placering i de højere luftlag. Udbudspris: 300.000 kr.

  1. Amagervej 16, 6., 1, 6705 Esbjerg 

Skal du studere i Esbjerg, og mangler du et sted at bo, at lejligheden her et godt bud. På sjette sal får du en fantastisk udsigt ud over byen. Der er altan, og du får 72 kvadratmeter at bolte dig på. Boligydelsen er på 2.332 kroner. Udbudspris: 298.000 kr.

  1. Ans Søpark 40, 5. tv., 8643 Ans By 

108 kvadratmeter får du her på femte sal, hvor du har udsigt ud over Tange Sø lige syd for Bjerringbro. Her er altan, hvorfra du kan nyde udsigten, og lejligheden i sig selv har 180 graders panoramaudsigt. Udbudspris: 275.000 kr.

  1. Spindervej 4, 5., 8900 Randers C 

I Randers får du denne lyse 82 kvadratmeter store lejlighed, der er holdt i hvidt, og hvor lyset strømmer ind i femte sals højde. For din mageligheds skyld er der installeret elevator helt fra parkeringsdækket til taget, hvor der er er en fælles ”gårdhave”. Du har naturligvis også din egen altan med flot udsigt. Billigere bliver det ikke. Udbudspris: 195.000 kr.