Danmarks sjoveste adresser

Vi har en sand overflod af fantastiske adresser. Boligsiden.dk er taget på danmarkstur gennem et væld af gakkede vejnavne, der bevidst eller ubevidst gør noget for salgstiden af boligen.

Hvor lang tid tager det at køre til Verdens Ende? Kommer der nogen til åbent hus i Labyrinten? Er der mere ballade i Stridsgyden end andre steder?

Mange adresser giver stof til eftertanke. Har nogen fx prøvet at bløde op for Syrefabriksvej ved at lægge Balsamvej ved siden af?

”Der er sjovt med alle de gakkede vejnavne, men vi kan se i vores statistikker, at det har en betydning, hvad man kalder vejene. Huse på Januarvej, Vintervej og Februarvej er meget længere tid om at blive solgt end husene på Majvej, Junivej og Sommervej. Det tyder på, at vi ikke kun køber bolig på baggrund af boligen selv, men også – bevidst eller ubevidst – smager på navnet og forestiller sig, om man er sådan en, der bor på Syrefabriksvej eller om man mere er til en blidere adresse på den nærliggende Balsamvej eller Salvievej”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Læs også: Vintervej er gået i dvale

Mange adresser siger noget om, hvad vejene er blevet brugt til, eller hvordan de er blevet opfattet før i tiden. Mange har måske følt, at Vejs Ende lå lige en tand for langt uden for byen. Fægyden og Hestefolden er helt sikkert adresser med prust i, og måske kom der ikke så mange besøgende til Godt Gemt i Hobro, før GPS’en blev opfundet.

En driftig kommunalmand har måske prøvet at tilføje ekstra varme til vejene ved at kalde dem Glædevej og Håbets Allé. Omvendt ved vi ikke helt, hvad der ligger til grund for lidt mere triste Tåregårdsvej, og hvad man har tænkt, da Katastrofevej kom til.

I de højere luftlag har man mulighed for at bo på Mælkevejen, og er man til tidsrejser vil man måske købe hus på Fremtidsvej eller Futuravej. Eventyrere vil nok finde sig godt tilrette i Sahara, på Venezuelavej, Canadavej eller nogle af alle de andre ”landeveje”.

Vil du bo i nogle gennemført gakkede områder, kan du starte i Sorthat-Muleby på Bornholm, hvor du fx kan bo på Sorthatvej. Eller tag et kig på den lange Ålekistevej i Vanløse – hvor der i øvrigt ikke mangler vand. Og også Æ Towt i Ribe hører til i det eksotiske hjørne for den sjællandske Boligside-redaktion.

I den mere lumre ende af skalaen, har Boligside-redaktionen overvejet, om der måske lige er et par grader varmere på adressen Overdrevet 6, og hvad der egentlig sker på Bøssevænget, Bollervej og ikke mindst på Pøllegårdsvej.

Find mere om