Danmarks mindste: Alt-i-én-lejlighed på 24 kvadratmeter

Foto: Boligsiden

Mens vi generelt har fået større boliger henover årene, er det gennemsnitlige boligareal blevet mindre i København, hvor byboerne nu bor på 40 kvadratmeter. Det er imidlertid langt mere end Danmarks mindste boliger – se fem af dem lige her.

Danskerne bor i gennemsnit på 52 kvadratmeter per person. Det viser en opgørelse fra Kommunernes Landsforening, KL. Tallene, der tager udgangspunkt i bosætningen i 2017, viser, at vi på landsplan har fået mere plads henover årene. I hovedstadsområdet er folk dog rykket tættere sammen, når man sammenligner antallet af kvadratmeter i 2007 og 2017. Helt præcist er der tale om 2,8 færre kvadratmeter per person.

I dag bor københavnerne på gennemsnitligt 40 kvadratmeter, og i landets andenstørste by boltrer de sig på 45,6 kvadratmeter, viser analysen fra KL. I de store byer er andelen af lejligheder større end i det øvrige Danmark, og eftersom villaer generelt er større end boliger i etageejendomme, påvirker det helt naturligt udfaldet.

”Samtidig er der også en accept af, at man må bo småt, hvis man vil bo centralt, særligt i København, hvor priserne er høje. Prioriterer man byen, må man finde ud af at indrette sig smartere på færre kvadratmeter, og derfor tror jeg også, at vi kommer til at se en stigende interesse for, hvordan vi udnytter pladsen mere optimalt på boligfronten,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

LÆS OGSÅ: Studiebolig: Find den lejlighed, der passer til dig

Et særligt segment

Hun påpeger, at der på markedet for de helt små ejerlejligheder i hovedstaden findes mange interessante boliger for byboere, der ønsker at minimere boligudgifterne, men samtidig ønsker at eje.

”Det er klart, at lejlighederne henvender sig til et bestemt segment. Køber du en étværelses, er levetiden begrænset for et par med familiedrømme. Så der er primært tale om voksne singler eller unge mennesker, der enten på egen hånd eller med forældrenes hjælp kan se ræson i at købe en studiebolig som investering frem for at leje,” siger Birgit Daetz.

Boligsiden.dk har fundet en håndfuld af Danmarks mindste ejerlejligheder i udbud. De er alle under 30 kvadratmeter, og enten med en indretningsmæssig eller økonomisk fordel. Sidstnævnte gælder særligt boligen i Aabyhøj i Aarhus, hvor du kan sidde for lige knap 3.800 kroner om måneden med en standardfinansiering, inklusiv ejerudgift. Se de fem boliger herunder.

5 mini-boliger på under 30 kvadratmeter:


Bo på vandet

Boligen er ikke længere til salg!

Projektsalg i to plan

Boligen er ikke længere til salg!

Med direkte udgang til haven

Boligen er ikke længere til salg!

Genialt indrettet mini-bolig

Boligen er ikke længere til salg!

Billig studiebolig i Aarhus

Boligen er ikke længere til salg!

LÆS OGSÅ: Kompakt og funktionel etværelses på Manhattan eller få et overblik over hele inspirationsuniverset på Boligsiden.dk her.