Danmarks mest spændende boliger

Et vandtårn, et gammelt mejeri og et fyrskib er nogle af de helt særlige boliger, der er til salg netop nu. Dette er hjemmet til dig, der ikke vil bo som alle andre.

Adspurgt direkte svarer de fleste boligsøgende, at de helst vil bo i nybyggeri – hvis det ikke lige var så dyrt. Og det er det, så det ender som regel med, at vi går efter et klassisk parcelhus fra 1960’erne eller 70’erne. Det er praktisk og billigt.

Men så er der dem, der gerne vil have noget særligt og en bolig, der ikke er som de andre. Og her kan det danske boligmarked diske op med en perlerække af spændende boliger, der er originale på hver deres facon.

Der er mange boliger, der i sin tid har tjent et andet formål. Det er gamle stationsbygninger, vandtårne, møller, købmandsgårde, bankfilialer og alt mulig andet, der er blevet ombygget til boliger. Mange gange har man beholdt særlige elementer i boligen, fx en gammel billetluge i stationsbygningen eller bankboksen fra bankfilialen. Og så er der vandtårn, der helt tydeligt skiller sig ud i sin arkitektur.

”De særlige boliger findes i alle prisklasser. De nedlagte stationsbygninger ligger typisk på landet, hvor priserne er rimelige, og det samme gælder flere af de andre ejendomme. De appellerer nok til en særlig type mennesker, der både sætter pris på de historiske rammer og på charmen i de bevarede elementer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Den gamle stationsbygning

Pile Alle 7, Ramsing, 7860 Spøttrup

Her er en af de virkelig statelige stationsbygninger. Ikke bare er boligen med sine 220 kvadratmeter ganske stor; den er også placeret på en næsten 6.000 kvadratmeter stor grund, der dels er udlagt som prydhave, dels som grund med høje træer og stor plæne. Smukt vedligeholdt ejendom, der også har bevaret en gammel billetluge og tilhørende klokke. Udbudspris: 2.290.000 kr.

Det gamle mejeri

Majbølle Byvej 65, 4862 Guldborg

Hvis du vil have hele pakken med den historiske ramme sammen med en totalrenoveret bolig i tiptop stand, så får du det her. Majbølles gamle mejeri er fra 1880, og det blev brugt som mejeri frem til midten af 50’erne. Det stod tomt i et halvt århundrede, indtil en tømrermester tog det under sine vinger og forvandlede det til en fuldstændig unik og fantastisk liebhaverbolig på 430 kvadratmeter. Der er højt til loftet, eget udkigstårn og tagterrasse og ikke mindst en smagfuld indretning med italienske klinker, synlige bjælker og fantastisk lysindfald fra de store vinduespartier. Udbudspris: 3.495.000 kr.

Det gamle vandtårn

Tårnvej 6, 6520 Toftlund

Vandtårnet her er i sandhed specielt. Udefra er det en arkitektonisk spidsfindighed, hvor det gamle, runde tårn er bygget sammen med tilstødende bygninger, der til sammen danner boligen på 179 kvadratmeter. Boligen er flot istandsat, og du får fuld valuta for tårnpengene med dejlig udsigt ud over byen og utraditionelle, smukke rum i det runde tårn. Udbudspris: 1.195.000 kr.

Den gamle bankfilial

Borgergade 11, 8883 Gjern

Villaen her blev oprindeligt opført og brugt som bank tilbage i 1919. Banken er for længst flyttet ud, og villaen er moderniseret og fremstår lækker og indbydende. Man har – fornuftigt nok – bibeholdt ikke bare den gamle, smukke bankboks med messinghåndtag, men også et gammelt pengeskab. Uimodståeligt. Udbudspris: 1.795.000 kr.

Sommerhuset med egen bunker

Rylevej 15, 7770 Vestervig

I Vestervig kan du ikke bare få et flot sommerhus med god udsigt; du får også din egen bunker. Der er lavet en fin nedgang og en lille flisebelagt terrasse ved indgangen til bunkeren, der fx kan bruges som vinkælder, herreværelse eller lignende. Udbudspris: 2.595.000 kr.

Den gamle kornsilo

Rahbeks Allé 11, 2. Th, 1749 København V

Vil du have en bolig, der ikke er som alle andre, er denne tidligere kornsilo noget for dig. Siloen er omdannet til boliger, og denne her har været igennem en gennemgribende renovering udført med luksuriøse detaljer. En aldrig tidligere udbudt liebhaverandelsbolig. Udbudspris: 4.495.000 kr.

Det gamle fyrskib

Frederiksholms Kanal 25, st., 1220 København K

Velkommen på dette fyrskib, der stammer tilbage fra 1877. Det smukke skib har stadig sit fyrtårn, og det er vedligeholdt og restaureret med respekt for historien og de oprindelige detaljer. En fuldstændig unik husbåd i perfekt stand. Udbudspris: 8.000.000 kr.

Boligerne er udvalgt den 10 december 2014.

Find mere om