Byg selv: Nu er drømmehuset inden for rækkevidde

Hvorfor gå og vente på drømmehuset, når du for relativt få midler kan bygge selv?

Det kan være svært at finde drømmehuset med præcis den planløsning, de kvadratmeter og den beliggenhed, du ønsker dig. For mange boligkøbere kan løsningen være at bygge selv. Enten ved at rive den eksisterende bolig ned eller gå på jagt efter en byggegrund. Prisen på et nyt hus afhænger bl.a. af materialer og boligareal, og mange vælger at få opført et typehus til en forholdsvis lav pris.

Men ønsker du et alternativ til et standardhus, kan det godt betale sig at få en arkitekt til at give et bud på projektet. Læs artiklen om Maiken og Thomas fra København, der fik et arkitekttegnet hus, som er skræddersyet til deres grund – til samme pris som et typehus.

”Arkitekterne er ofte fuldt ud konkurrencedygtige med typehus-producenterne på markedet, så det er en løsning, der er værd at overveje. Samtidig vil du få dig ”et arkitekttegnet hus” – en betegnelse, der gør huset mere attraktivt i markedet, når du eventuelt skal sælge på et senere tidspunkt”, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

Der er i øjeblikket ca. 4.300 helårsbyggegrunde til salg gennem mæglere herhjemme, så der skulle være god mulighed for at finde den helt perfekte beliggenhed, uanset hvor i landet du vil slå dig ned. Udbudspriserne har været nedadgående i løbet af det seneste år, men i øjeblikket ser det ud til, at de er på vej opad med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på ca. 700 kr.

I stedet for kun at lede efter byggegrunde, kan du sagen i egen hånd og rive det eksisterende hus på drømmegrunden ned.

”For mange kan det faktisk betale sig at rive et gammelt hus ned og opføre et helt nyt. Men nogle købere kan synes, at projektet er uoverskueligt og besværligt. Det er en skam, for her får du en byggemodnet grund med fuld beplantning og ofte masser af muligheder”, siger Birgit Daetz.

Find mere om