Boligsøgende vil have altaner og havudsigt

Lejlighed med altan og havudsigt til salg på Kystvej 21 st tv. i Juelsminde. Foto Nybolig

Når boligkøberne leder efter boliger, vil de have altan og havudsigt. Det viser en ny analyse af søgeadfærden på Boligsiden.

Mmmmmm. Det er morgen, du er lige vågnet og slår øjnene op. Du rejser dig, trækker gardinerne fra, åbner altandøren, går ud i den friske morgenluft og spejder ud over havet.

Drømmer du også om sådan en start på dagen, så er du ikke den eneste. For når danskerne bruger fritekstsøgningen på Boligsiden, vælger et stort flertal at taste enten a-l-t-a-n eller h-a-v-u-d-s-i-g-t.

”Vi på Boligsiden er sat i verden for at hjælpe med at få danskernes drømme til at gå i opfyldelse. Der er ingen tvivl om, at der er mange, der leder efter boliger med altaner og havudsigt, fordi de er nysgerrige og vil give deres drømme liv. Det kan de hos os, og nogle finder måske endda ud af, at det godt kan lade sig gøre at få det ene, det andet eller begge dele inden for det budget, de arbejder med,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Selv om de fleste af de mest brugte søgeord er i kategorien ”luksusgoder”, er det faktisk muligt at få opfyldt drømme og ønsker for rigtig mange købere. Og så er det sådan set ligegyldigt, om drømmen er altan, havudsigt eller nogle af de andre ord, der bliver indtastet flittigst. Ord som pool, elevator, garage, skov eller arkitekttegnet.

Lige nu er der 4.267 boliger til salg, hvor ordet altan indgår, der er 363 med havudsigt og 59 boliger der har begge features. Og er du fleksibel med beliggenhed, planløsning og stand, er der ikke noget til hinder for, at du kan få det hele, selv om du er på et smalt budget.

”Der er store prisforskelle i Danmark, og derfor kan du finde boliger i både by, på land og på ø, der kan opfylde dine drømme. Jo mindre budgettet er, jo mindre er udvalget. Men det er der. Ligesom med al anden boligsøgning er det en afvejning af, hvad der er vigtigt, og hvilke kompromiser du er villig til at indgå. Vær kreativ i din jagt på dit næste hjem. Det kan være, du finder det i dag,” siger Birgit Daetz.

Vil du også bruge fritekstsøgningen?

I 2021 fik vi nyt design på Boligsiden, der gjorde, at nogle menuer og funktioner skiftede plads. Dengang fik fritekstsøgningen også ny placering. Her er en lynguide til, hvordan den virker, og hvordan du finder den:

  • Gå til Boligsiden.dk.
  • Lav en søgning på et geografisk område.
  • Udvid punktet ”Flere filtre” i menuen i toppen.
  • Scroll ned til fritekstsøgning.
  • Indtast det ord, du vil søge på.
  • I løbet af et splitsekund dykker vores søgemaskine ned i alle ejendomsmæglernes beskrivelser af de boliger, der er til salg, og giver dig de boliger, hvor dit søgeord indgår.

Altaner og havudsigt – de to vindere der også plejer at vinde:

SØGEORD2018201920202021
Altan1111
Havudsigt2222
Pool4443
Elevator7774
Udsigt3335
Garage5556
Skov8887
Arkitekttegnet9998
Vand6669

(I tabellen vises det enkeltes søgeords placering på listen over de mest anvendte søgeord det givne år. Listen er sorteret efter de ord, der var mest populær i 2021. Kilde: Boligsiden)

Find mere om