Boligministeren drømmer om flere bofællesskaber – du kan starte her

Regeringen med boligminister Kaare Dybvad i spidsen vil have flere bofællesskaber, og drømmer du om det samme, er der lige nu 100 af slagsen til salg på Boligsiden.

Sidste år oprettede regeringen ”Fonden for blandede byer”, der skulle sikre flere almene boliger og alternative boformer, og i slutningen af januar var boligminister Kaare Dybvad i Jyllands-Posten med budskabet: ”Vi skal helt klart have flere bofællesskaber”.

Til marts kommer så en ny enhed, der skal vejlede, oplyse og støtte kommuner, organisationer og civilsamfund i at udvikle fællesskabsorienterede boligløsninger, som det hedder i aftaleteksten.

Her på Boligsiden går vi gerne forrest og kommer den nye enhed i forkøbet ved at vise dig, de muligheder der er på markedet lige nu.

For der er 100 boliger til salg på Boligsiden, hvor ordet bofællesskab indgår i salgsopstillingen. Altså er der et stort antal bolig på markedet, der egner sig til at starte det bofællesskab, du måske altid har drømt om?

Her er fem muligheder:

Den dyre:

Se boligen til salg på Ny Harløsevej 28, 3320 Skævinge

Her har vi at gøre med en bolig til 9,5 millioner kroner med masser af jord og natur rundtomkring. Ejendomsmægleren foreslår, at I her endelig kan have fundet rammerne for jeres kommende bofællesskab.

Den store:

Se boligen til salg på Kettingevej 134ABC, 4892 Kettinge

I Frejlev Gammel Brugs er der i dag Bed and breakfast samt terapi, og ifølge ejendomsmægleren kan husets næste opgave være at rumme dit bofællesskab. Og med sine 770 kvadratmeter er der plads til også at få Onkel Jørgen med.

Den ved vandet:

Se boligen til salg på Harboørevej 1, 7620 Lemvig

Ejendommen på Harboørevej 1 bliver markedsført som ”Lægeboligen i Strande nær Vesterhavet”, og ja der er vitterligt ikke langt til vandet. Her er der et boligareal på 253 kvadratmeter, der måske kan deles mellem to familier?

Den i byen:

Se boligen til salg på Fuglehegnet 3A, 7500 Holstebro

I Fuglehegnet i Holstebro er to sammenhængende villaer, der er oplagte til at lave bofællesskab i. Og hey, det ligger inde i en by modsat de fleste andre potentielle bofællesskaber. Er I der byfamilier?

Den billige:

Se boligen til salg på Pedersker Hovedgade 40, 3720 Aakirkeby

I Pedersker på Bornholm ligger der en lille perle til bare 625.000 kroner, som fint kan egne sig som bofællesskab for to generationer på grund af husets mange værelser.

Vil du starte et oldekolde, fandt vi nogle gode muligheder til dig i december, og de er faktisk stadig til salg. Se dem ud og få samtidig råd og vejledning til, hvad du kan gøre for at komme i gang med jeres bofællesskab.