Boligluksus: Se Danmarks dyreste rækkehuse til salg

Landets dyreste rækkehuse er liebhaveri i særklasse – og det er priserne også. Rækkehuset med den lige nu højeste udbudspris er sat til salg for knap 20 millioner kroner. Se huset og resten af top 10 her.

Rækkehuse er langt fra en mellemvare på boligmarkedet. I kategorien finder du førsteklassesboliger med priser, der nemt slår bunden ud af pengekassen. Det absolut dyreste rækkehus, der er til salg lige nu, er udbudt til knap 20 millioner kroner, og det appellerer dermed til en ganske snæver køberskare.

I top 10 over de dyreste rækkehuse til salg er samtlige prisskilte på tocifrede millionbeløb, og fælles for boligerne er, at de alle er beliggende i Københavnsområdet.

”Du finder typisk rækkehusene i byerne, hvor det giver mening at økonomisere med pladsen, fordi jorden er ekstremt dyr. Det afspejler sig naturligvis også i priserne på boligerne, når vi befinder os et sted, hvor efterspørgslen er høj. Et hus med egen lille have og en central beliggenhed er en attraktiv vare i København, hvis man gerne vil finde et alternativ til en lejlighed, og derfor ser vi også, at kvadratmeterprisen på rækkehuse i Region Hovedstaden er højere end på villaer,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Dobbelt så dyrt

Ifølge salgstal fra Boligsiden.dk har Region Hovedstaden landets højeste kvadratmeterpris på rækkehuse. Den lyder på 27.000 kroner. Det er dobbelt så meget som i den billigste region.

”Mange steder i provinsen er det muligt at få både hus og en stor have med luft til naboerne til priser, der er til at betale. Endda også relativt tæt på den bymidte, der måtte være det pågældende sted, så der er ikke rift om rækkehusene på samme måde som i eksempelvis København og Aarhus. Og så er det generelle prisniveau naturligvis også en afgørende faktor i den forskel, vi ser,” siger Birgit Daetz.

Under tabellen, der viser den gennemsnitlige kvadratmeterpris på rækkehuse i landets fem regioner, kan du se de dyreste rækkehuse i udbud.

Priser på rækkehuse i Danmark

RegionGn.snitlig kvm.prisGn.snitlig pris for 120 kvm
Hovedstaden27.024 kr.3.242.880 kr.
Midtjylland17.371 kr.2.084.520 kr.
Nordjylland13.694 kr.1.643.280 kr.
Sjælland16.090 kr.1.930.800 kr.
Syddanmark12.834 kr.1.540.080 kr.
Hele landet19.879 kr.2.385.480 kr.

(Opgørelsen er baseret på den gennemsnitlig salgspris på rækkehushandler foretaget i juni 2018. Kilde: Boligsiden.dk)