Black Friday på boligmarkedet: Se boligerne, der er sat mest ned i pris

De shoppelystne har mange steder i verden en festdag i dag, hvor fænomenet Black Friday finder sted. Er du på tilbudsjagt efter en ny bolig, kan du her se de aktuelt udbudte boliger med de største reduktioner i prisen.

Prisnedslag på 50 procent og derover. Der er tal, der taler til enhver tilbudjægers hjerte. Særligt i dag, hvor der på Black Friday er sat fuld skrue på forbrugsfesten flere steder i verden.

Er du typen, der oplever adrenalinens sus, når du ser et godt tilbud, og er du samtidig på boligjagt? Så kan du passende bruge din Black Friday på boligmarkedet, for her er også gode rabatter at hente.

Boligsiden har fundet de aktuelt udbudte huse og lejligheder i landet, hvor der er skåret mest af den oprindelige udbudspris.

Mange hundrede tusinde kroner at spare

Og der er vel at mærke mange penge at spare. Eksempelvis kan du i Gedsted i Nordjylland få en 122 kvadratmeter stor villa til den nette sum af 195.000 kroner. Det er en prisreduktion på hele 67 procent –  eller 400.000 kroner billigere end den oprindelige udbudspris på 595.000 kroner, som boligen første gang blev sat til salg for i januar 2018.

Eller hvad med en ejendom med både bindingsværk og stråtag i Nysted, som samtidig kan anvendes som flexbolig? Netop dette kan man få for 225.000 kroner, hvilket er 55 procent billigere end den første udbudspris på 495.000 kroner, der blev sat i juni 2018. Med andre ord en besparelse på 270.000 kroner.

”Den erfarne tilbudsjæger ved, at man altid bør overveje, hvorfor prisen er sat ned. Nogle gange gør man ganske enkelt et kup, fordi sælgeren har brug for at komme af med sin vare. Men i de fleste andre tilfælde, er der andre årsager til, at en bolig bliver reduceret i pris i udbudsperioden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Det kan være fordi, boligen er prissat for højt til at begynde med, hvorfor man er nødt til at justere prisen undervejs.”

Beliggenhed og energimærkning

Derudover spiller beliggenhed og andre faktorer også ind.

”Der er fortsat områder i Danmark, hvor det er svært at sælge sin bolig, og i de tilfælde har man som sælger reelt kun prisen at arbejde med for at nå frem til et salg. I disse klimatider er der også stort fokus på husets energimærkning, og et af fællestrækkene ved boligerne i netop denne opgørelse er, at de fleste har en af de laveste energimærkninger,” forklarer Birgit Daetz.

Det behøver dog ikke at skræmme potentielle købere væk. Er man villig til at lægge en indsats i sit måske kommende hus, kan det i mange tilfælde lade sig at gøre at forbedre energimærkningen igennem renovering. Boligsiden har lavet en guide, hvor du kan læse meget mere om dette inden et eventuelt boligkøb.

Er du fristet? Så kan du fortsætte tilbudsjagten på boligmarkedet her. Se listen over boligerne med de største rabatter her.