Både sælgere og købere fastholder den høje kadence på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Sidste uge bød på endnu en lille stigning i antallet af såvel sælgere som købere på boligmarkedet. Dermed fastholdes det høje tempo, som har været gældende på boligmarkedet i stort set hele 2021.

I sidste uge åbnede store dele af samfundet igen. Men imens mange er valfartet til caféer, storcentre og restauranter, er der stadig en del, som også har haft tid til at aflægge ejendomsmægleren et besøg.

Boligsidens nye ugetal for uge 16 viser nemlig en lille stigning i både antal nye boliger til salg samt antal solgte boliger.

”Efter et kortvarigt dyk i aktiviteten i ugen efter påske, kom der igen i forrige uge fuldt blus på kedlerne. Og den høje aktivitet er fortsat ind i sidste uge – endda med en lille stigning i såvel antal solgte som nye boliger til salg,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

I uge 16 kom der cirka 3.400 nye boliger til salg, hvilket er 43 procent flere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015-2019. Samtidig blev der solgt cirka 2.960 boliger, hvilket er det næsthøjeste antal målt på én uge i 2021. Det er kun overgået af uge 11, hvor der blev solgt godt 3.000 boliger.

”Overvægten af nye sælgere på markedet betyder, at vi efter et par uger med fald nu ser en ganske svag stigning i det samlede udbud af boliger. Det er ganske små ændringer, men samlet set var der i sidste uge 38.159 boliger til salg, og det er en stigning på et par hundrede boliger i forhold til forrige uge,” siger Birgit Daetz.

Flere sommerhuse at vælge imellem

Ser vi nærmere på de enkelte boligtyper, er der sat 20 procent flere sommerhuse til salg i uge 16 sammenlignet med forrige uge. Det er dermed den boligtype, der står for den største stigning i antallet af nye boliger til salg. Samtidig ligger salget af sommerhuse på samme niveau som i uge 15.

”Det er godt for udvalget på sommerhusmarkedet, at der nu igen kommer mange sommerhuse til salg. Det betyder, at der er lidt mere at vælge mellem for dem, der vil springe med på den danske sommerhusbølge her kort før, sæsonen for alvor starter,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejlighederne ligger nogenlunde status quo både i forhold til salget og nye sælgere sammenlignet med uge 15.

Endelig er der kommet syv procent flere nye villaer og rækkehuse til salg sammenlignet med uge 15, imens salget her også ligger nogenlunde på niveau med forrige uge.