Antallet af nye boliger til salg faldt markant i sidste uge

Foto: Boligsiden

Langt færre sælgere satte deres bolig til salg i sidste uge. Den ellers svage stigning i antallet af nye boliger til salg er dermed foreløbig vendt til et fald, viser Boligsidens nye ugetal.

OPDATERET 15. APRIL:

Udsigten til en vedvarende stigning i udbuddet på det danske boligmarked fik en brat ende i sidste uge.

Boligsidens nye ugetal for uge 14 viser nemlig, at langt færre sælgere satte boligen til salg i sidste uge. Kun 2.127 boliger kom på markedet, hvilket er hele 40 procent færre end i uge 13.

”Det er i hele landet, at der er kommet færre boliger til salg end i de foregående uger, og det er alle boligtyper, der ses et fald for. Når det er sagt, var det især sommerhusene og husene, der blev sat færre til salg af sammenlignet med de tidligere uger,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Færre nye boliger til salg end i samme uge sidste år

Ser vi på de konkrete tal, blev der i uge 14 sat 1.168 villaer og rækkehuse til salg. I uge 13 var antallet 1.964. Samtidig blev der i sidste uge sat 289 sommerhuse til salg, hvorimod antallet var 654 i uge 13.

”Faldet i nye boliger til salg skal selvfølgelig ses i relation til, at der i de seneste uger er sat et rekordhøjt antal boliger til salg. Men sammenligner vi sidste uges resultat med samme uge sidste år, hvor rigtig mange tøvede med at sælge efter den første coronanedlukning, er der faktisk kommet færre boliger til salg i uge 14 i år,” forklarer Birgit Daetz og tilføjer:

”Det bliver derfor interessant at se, hvad der sker i de kommende uger. De foregående uger med en lille stigning i nye boliger til salg har bidraget til også at skubbe det samlede udbud lidt op. Vi må vente lidt endnu med at se, om dykket i nye boliger til salg i sidste uge er en enkeltstående hændelse, eller vi igen vil se et fald i det samlede udbud.”

Det skal dog også nævnes, at uge 14 var ugen efter påske, og ser vi længere tilbage i statistikken, viser det sig, at netop den første uge efter påske også har budt på et fald i antallet af nye boliger til salg i de tidligere år.

Salget er status quo

Imens der i sidste uge var færre sælgere på boligmarkedet, var antallet af købere nogenlunde stabilt i forhold til uge 13.

Der blev samlet solgt 2.322 boliger i uge 14, hvilket er stort set på samme niveau som de i alt 2.371 solgte boliger i uge 13.

”Salget af ejerlejligheder gik en lille smule op i sidste uge, hvorimod hus- og sommerhussalget tog et lille dyk ned. Men ligesom i sidste uge er vi et godt stykke fra det tårnhøje niveau af solgte boliger, som vi har set siden uge 3,” siger Birgit Daetz.