Andelsboliger i høj kurs

Foto: Boligsiden.

Studiestart er lige om hjørnet, og mange kommende studerende står uden tag over hovedet. Fortvivl ikke – vi har fundet fem spændende andelsboliger frem.

Uanset om du starter på et studie i Aalborg, Odense eller på Frederiksberg får du helt sikkert brug for noget at bo i. Det er svært at finde en andelsbolig, som er til at betale for, men de er der, og det er stadig muligt at få foden inden for på markedet. Det seneste år er antallet af andelsboliger, mæglerne har til salg herhjemme, styrtdykket. Reelt er det faldet med 35 % siden juli 2015, og det rammer de mange studerende, der skal ud og finde en ny bolig inden studiestart i år.

Men selvom det ser sort ud, er der stadig andele til salg herhjemme. Det er dog vigtigt at skele til den månedlige udgift og være opmærksom på både andelens pris og foreningens værdi, når du køber en andel:

”Når du skal investere i en andelsbolig, skal du både se på andelens pris og på det, der hedder den tekniske pris. Den tekniske pris er prisen for andelen sammenholdt med foreningens gæld. Der kan være lån i en andelsforening, og de lån skal man som andelshaver afdrage. Derfor er det en god idé at få hjælp til at gennemskue den tekniske værdi af en rådgiver”, siger kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Find mere om