5 spændende seniorboliger

Når børnene for længst er fløjet fra reden, og pensionisttilværelsen ikke længere føles som den rene utopi, er det måske på tide at se sig om efter en bolig, der vil kunne danne gode rammer om livet i den tredje alder. Boligsiden.dk har fundet 5 fine af slagsen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de færreste af os bliver yngre, som årene går. Livet rummer masser af faser, hver af dem har sin tid, og med den følger også en række specifikke boligmæssige behov. Når man bliver børnefamilie, får man brug for mere plads; når børnene rykker ud, og man igen kun er to, har man brug for tilsvarende mindre plads, og når man så når pensionsalderen, sker der endnu et skift i ens krav til en bolig.

Det får man med en seniorbolig

Når man bliver ældre, opstår der typisk behov for en mere overkommelig bolig, der kræver minimal vedligeholdelse, er nem at komme rundt i, gerne uden trapper, og som har både natur og indkøbsmuligheder inden for rækkevidde. Og det er her, seniorboligen kommer ind i billedet. Vores lille land er nemlig spækket med boliger, der fungerer som ideelle følgesvende i den tredje alder. Nogen fordi de både opfylder ovenstående krav og er lokaliseret i et dejligt og roligt område. Og nogle tilbyder tilmed en social dimension – nemlig fællesskabet. Her kan boligen være en del af en forening eller ligge i et område, hvor der bor flere med samme behov. Der er ofte tilknyttet fælleshus, spisesal og i nogle tilfælde arrangeres der endda fællesaktiviteter, så man kommer hinanden ved og er sikret godt selskab.

Ikke kun for “seniorer”

”Modsat ældreboliger, som er forbeholdt ældre, der har behov for særlig opmærksomhed, er seniorboliger blot et begreb for boliger, der opfylder de behov, man måtte have, når børnene er flyttet hjemmefra, og man enten forbereder sig på eller er trådt ind i en tid, hvor man måske ikke er helt så mobil, som man har været hidtil.” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Du behøver altså ingenlunde hverken være eller føle dig gammel og pukkelrygget for at bo i en seniorbolig, men kan allerede begynde at tænke i de baner, når børnene flytter hjemmefra, og din boligsituation alligevel tages op til revision.

5 herlige versioner af seniorboligen

Falkenbergvænget 2, 3140 Ålsgårde
Udsigt over og beliggende i naturskønne omgivelser og alligevel indkøbsmuligheder rundt om hjørnet. Udbudspris: 2.395.000 kr.

Dronning Ingrids Vej 13, 3650 Ølstykke
Med dejlig have, en lille sø og beliggende i et område af andre seniorboliger med godt fællesskab og fælleshus. Udbudspris: 2.685.000 kr.

Enebærhaven 20 4330 Hvalsø 
Dejlig velholdt seniorbolig i roligt og hyggeligt seniorbofællesskab på 20 boliger. Udbudspris: 2.095.000 kr.

Holmegårdsvej 26, 8270 Højbjerg
Lækker og moderne 1-plansvilla nær både by, skov og indkøb. Udbudspris: 2.998.000 kr.

Gylfesvej 19B, st., 3060 Espergærde
Luksuriøs og lækker seniorlejlighed med udsigt over Øresund og få meter til både skov og strand. Udbudspris: 4.495.000 kr.

Find mere om