3 sommerhuse med græs på taget

I ly af store, solide bjælker og med levende græs på taget bliver du snart ikke mere dus med naturen. Det er indbegrebet af hygge og med en oase som denne hører også et par andre fordele.

Når der skal vælges sommerhus, arbejder vi ud fra helt andre kriterier, end når vi vælger hus. Sommerhuset skal gerne være sødt, idyllisk og måske endda også lidt mere primitivt sammenlignet med hjemmet i det daglige, hvor vi gerne bliver hjulpet på vej af højteknologiske gadgets. I en brugerundersøgelse udført af Boligsiden.dk fremgår det, at hver fjerde sværger til Ødegården som sommerhustype.

Et bjælkehus med græs på taget går godt i spænd med disse kriterier. Allerede ved første øjekast emmer det af ren idyl og sender tankerne tilbage til simplere tider. Det er skåret af naturen selv og trækker de svenske skove helt op i baghaven, så man nærmest kan høre elven risle i det fjerne.

Fordelene ved et græstag

Ud over at være billedskønne er der også en række praktiske og miljømæssige fordele ved denne type sommerhus: ”Græs på taget kan suge store mængder regnvand og aflaster dermed kloaksystemet betydeligt. Det kan samtidig virke isolerende og holder på varmen om vinteren og virker omvendt kølende om sommeren” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Græstagets varmeisolerende effekt sænker på den måde forbruget af varme eller evt. aircondition, hvilket i sidste ende er til gavn for miljøet.”

Ønsker du et hus med græs på taget, er det en fordel at købe et hus, der er konstruet med græstag, i stedet for at prøve at omdanne et almindeligt tag til græstag. Græstaget skal passe til husets stil, og du skal desuden være opmærksom på, at et græstag i tørre perioder skal behandles med samme respekt for brandfare som et stråtag.

3 stk. med bjælker og græs

Birthesvej 20, Lyngså, 9300 Sæby 
Sortmalede bjælker, hvidsprossede vinduer og græs på taget gør dette sommerhus til en klassiker inden for sit felt. Det har strand og klitter som nabo og formår indvendigt at udnytte de fine bjælker på spændende og kreativ vis. Udbudspris: 995.000 kr.

Den Grønne Sti 5 A, 3300 Frederiksværk
På en skøn naturgrund nær Asserbo Plantage og Tisvilde Hegn finder man dette vidunderlige bjælkehus med rødsprodsede vinduer og skodder. Huset er holdt i den gamle stil og indbyder til hyggelige stunder med familien foran pejsen. Udbudspris: 1.845.000 kr.

Geminivej 4, Skiveren, 9982 Ålbæk
Dejligt, naturligt bjælkehus holdt i rødbrune farver og placeret midt i det naturskønne område Skiveren. Indvendigt er bjælkerne bevaret i naturfarve og kaster et lunt lys af hygge over det lille hus, der også gemmer på en hems under taget. Udbudspris: 1.225.000 kr.

Find mere om